Serbări câmpenești în județul Cluj, în acest weekend, la Mociu, Florești și Feleacu

Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj (CJCPCT), împreună cu primăriile şi consiliile locale ale comunelor Florești, Feleacu și Mociu, invită toţi iubitorii de folclor la manifestările muzical-culturale care se vor desfășura în zilele de 2 – 4 septembrie 2016 în aceste localități.

Astfel, manifestările sfârşitului de săptămână au debutat vineri, 2 septembrie 2016, la Florești, unde s-au desfășurat manifestarea Zilele comunei, organizată de Primăria și Consiliul Local Florești. Evenimentul a început cu deschidere oficială de la ora 18:30, urmând să se desfășoare spectacolul folcloric susținut de: „Șoimii Carpaților”, Ansamblul Primăriei și Consiliului Local din Florești , interpreții de muzică populară Mihai și Gavril Vârva și un program de folclor, oferit, de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj cu Orchestra Populară Profesionisă Cununa Transilvană și interpreții colaboratori ai acesteia: Maria Marcu, Mariana Morcan, Florian Roșan, Oana Bozga – Pintea și Ioana Breda Morar. Sâmbătă 3 septembrie evenimentele folclorice vor continua, cu Ansamblul „Măgura” din Călățele, Tudor Merca, Iulia Merca, Clubul Vedetelor (Muguri de folclor), Ansamblul Maghiar Mera, Mădălina Maier, Alexandra Balica, Claudiu Ciotleuș, Eugenia Corpodean Ciceu, Filip Robert și invitatul special, îndrăgitul interpret de muzică populară Aurel Tămaș.

zilele florestiului 2016

zilele florestiului 2016_2

Duminică 4 septembrie, va fi o zi dedicată unei serii de evenimente, care vor avea loc de la orele dimineții, începând cu program sportiv: de la ora 10.00 – BASCHET – Sala de sport din Cartierul Cetatea Fetei, echipele: Selecționata Școlii Gh. Șincai Florești VS Clubul Sportiv Florești, tot de la ora 10:00 la Baza Sportivă Unirea Florești va fi FOTBAL cu echipele: Veteranii C.S. Unirea Florești VS Juniorii C.S. Florești și Echipa Școlii Generale Gh.Șincai Florești VS C.S. Florești. La Clubul sportiv Hayashi Activ Florești vor mai fi evenimente sportive precum: Karate/ Dans modern/ Balet, susținute de Elevii de la Școala Gimnazială Gheorghe Șincai Florești: Echipa „Steluțe”, Echipa „Pink Diamond”, Echipa „Destiny”.

După – masa din nou vor fi manifestări folclorice realizate de ansambluri folclorice și interpreți de muzică populară precum: Ioana Bucur – solistă , Cătălin Tomoș – vioară, Florile Floreștiului, Ansamblul „Izvorașul Tureniului”, Raluca Delean, Rus Mădălina Mihaela, Ansamblul de jocuri țigănești „Romano”, Ramona Ioana Neamț, Oana Moldovan, Alex Florin Vaida, Adina Hada, Ansamblul „Șoimii Carpaților” Florești, Adriana Irimieș și invitatul de onoare, îndrăgitul artist de muzică populară Cristian Pomohaci.

serbare campeneasca feleacu 3-4 sept 2016

Sfârșitul de săptămână, 3 – 4 septembrie, va fi unul plin de evenimente și pentru comuna Feleacu, unde vor avea loc Zilele Comunei, care vor debuta sâmbătă, cu diverse programe pentru toată lumea: de la ora 14:00 vor fi jocuri și concursuri sportive pentru tineri, de la ora 15:00 – va avea loc un concurs de gătit bucate tradiționale iar de la ora 21:00 toți iubitorii de muzică ușoară și distracție sunt invitați la Discoteca în aer liber.

Duminică 04 septembrie sărbătoarea comunei va începe cu un Campionat de Fotbal la care vor participa echipele din Feleacu, Vîlcele, Rediu și Gheorgheni. Mai târziu, de la ora 15:00, va avea loc un Spectacol folcloric susținut de numeroși și iubiți interpreți de muzică populară locali, cum sunt: Bogdan Mihai, Denisa Perde, Sebastian Pop, Camelia Darvas, Daiana Doduț, Georgiana și Maria Oltean și Maria Moldovan cărora li se vor alătura și interpretele invitate: Livia Maria Danciu Hetea și Adriana Irimieș. Din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj vor fi prezenți în spectacol: Mariana Morcan, Maria Lobonț, Adrian Buză și Georgiana Lobonț. Invitat special din partea Primăriei și Consiliului Local va fi îndragitul interpret pr. Cristian Pomohaci.

Tot duminică 4 septembrie, în comuna Mociu, va avea loc, cea de-a XXI ediție a Festivalului Jocului de pe Câmpie. Evenimentul va debuta la ora 12.00, cu o paradă a portului popular, urmând ca deschiderea oficială să aibă loc, o jumătate de oră mai târziu.

mociu serbare campeneasca 3-4 sept 2016

În continuare, de la ora 13.00 vor urca pe scenă, în cadrul unui spectacol folcloric-maraton, ansamblurile „Copiii Mociului” (seniorii și juniorii), „Muguri de cătină”, „Fiii Cămăraşului”, „Valea Someșului” din Gherla, ” Datina ” din Turda, „Grupul tradiţional al Zegrenilor”din Ceaba și ”Formația de Jocuri Tradiționale” din Frata. La festival vor fi invitați și interpreți de muzică populară precum: Marius Zanc, Roxana Zanc, Florina Matei, Iulia Bucur Roman, Ioana Breda Morar, Alina Neculcea, Mădălina Mîrza, Dolfina Aștilean ș.a

Manifestarea se va încheia cu tradiţionalul joc la şură, în compania tarafului „Zorile”, condus de Ţuli Carol, zis „Stângaciu”.

Festivalul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Mociu, Consiliul Judeţean Cluj prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, cu scopul de a proteja și a promova jocul tradițional din Câmpia Transilvaniei în rândul iubitorilor de folclor autentic.

Gazdele evenimentelor vă invită și vă așteaptă cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.