Serie de filme documentare la Cinema Dacia din Mănăștur

Cinematograful Dacia din cartierul Mănăștur va găzdui vineri, 14 octombrie, o serie de filme documentare despre problemele globale de ecologie, producția și consumul hranei, trafiv versus zone verzi și alte subiecte ce țin de viitorul orașelor, comunităților și mediului înconjurător.

cinema-dacia-oameni-orase-mediu-documentare

Înainte de fiecare proiecție vor fi organizate Ateliere Creative pentru copii, părinți și bunici, degustări și demonstrații culinare și alte evenimente conexe în strânsă legătură cu temele abordate în filme pentru a ne simți împreună în Cinema Dacia ca într-un Centru Comunitar, acasă în… cartierul Mănăștur!

ATELIERE DE RECICLARE CREATIVĂ cu Asociația Firul Ariadnei
Foyer, 15.00-17.00

PLANETARY / PLANETAR
2015, Durată: 1 h 25 min.
Regie: Guy Reid, Steve Watts Kennedy
Sala Mare, 18.00

„Ne aflăm în mijlocul unei crize globale de perspectivă.Am uitat adevărul incontestabil că fiecare ființă este conectată. Filmul documentar Planetary este un semnal de alamă provocator și care taie răsuflarea – o călătorie cinematografică ce ne duce dincolo de continente și care explorează originile noastre cosmice dar și viitorul nostru ca specie. Ne reamintește într-o manieră poetică că acum este timpul să ne schimbăm perspectiva. Planetary ne invită să ne gândim din nou la cine suntem cu adevărat, să ne regândim relația cu noi înșine, cu ceilalți și cu lumea din jurul nostru – să ne amintim că suntem … ai Planetei”, au precizat inițiatorii acestui eveniment.

Filmul documentar este subtitrat în limba română.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.