Serviciile de canalizare pentru locuitorii din zona periurbană din Cluj-Napoca se extind

Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional în cadrul căruia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, a demarat achiziția publică în vederea contractării lucrărilor de extindere a canalizării în localitățile Jucu de Sus și Jucu de Mijloc.

În momentul de față, comuna clujeană Jucu beneficiază de un sistem complet de alimentare cu apă, respectiv de un sistem de canalizare pe raza localităților Jucu de Mijloc și Jucu Herghelie. În satul Jucu de Sus rețeaua de canalizare urmează a fi executată după finalizarea licitației.

Ca urmare a creșterii numărului de locuitori din cele două localități, dar și în vederea stopării deversărilor apelor uzate în fose de către imobilele care, în prezent, nu sunt racordate la rețeaua publică de canalizare, Consiliul Județean Cluj împreună cu reprezentanții Companiei de Apă Someș au luat decizia extinderii acesteia.

Concret, noua rețea va fi prelungită pe o lungime cumulată de peste 5.800 m, de-a lungul căreia se vor construi cca. 90 de racorduri la imobile. Pe traseul conductelor se vor monta și cinci stații de pompare ape uzate menajere.

Valoarea estimată a contractului de execuție a lucrărilor este de aproximativ 4.000.000 lei, banii fiind asigurați de Consiliul Județean Cluj prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.