Sezon perfect pentru Cluj Crusaders

Ultima etapă a sezonului regulat a Campionatului Naţional de Fotbal American, a aliniat la Timişoara, echipa locală, 89ers şi campioana Conferinţei de N-V, Cluj Crusaders.

cluj crusaders

Ambele echipe ale Conferinţei de Nord-Vest erau deja calificate ȋn semifinalele campionatului, ȋnainte de desfăşurarea partidei de sâmbătă, unde Cluj Crusaders ocupă prima poziţie cu 5 victorii şi nici o înfrângere, urmată de Timişoara 89ers cu 2 victorii şi 3 ȋnfrângeri.

Lipsit de o miză semnificativă în campionat, meciul a fost un duel al orgoliilor între cele două rivale, desfăşurându-se echilibrat ȋn primele trei sferturi. Clujenii au experimentat o strategie ofensivă de joc diferită, punând accent pe Trevor  Lothrop, care l-a înlocuit ȋn prima parte a partidei pe quarterback-ul titular, Paul Cârjă.

Tabela de marcaj a fost deschisă de gazde, prin Bogdan Cocoşilă, care a marcat prin touchdown. Conversia pentru două puncte urmată, a fost oprită de defensiva clujeană. Scorul de 6-0 pentru Timişoara a rămas neschimbat până ȋn sfertul trei, când titularii ofensivei clujene şi-au reluat locurile ȋn teren. Primul touchdown al oaspeţilor a fost înscris de Florin Oltean, iar Laszlo Tamas a transformat extra punctul.

În ultimul sfert, Crusaders au reuşit să se distanţeze de avantajul de un punct prin Dan Crâsnic care a înscris de două ori, iar Alber Attila a reuşit o intercepţie concretizată prin touchdown. Echipa ardeleană a reuşit transformarea doar a unui extra point din două încercări şi a ratat o conversie de două puncte, stabilind scorul final de 26-6 ȋn favoarea lor.

Astfel, Cluj Crusaders şi-au atins unul dintre obiectivele acestei ediţii de campionat, şi anume, încheierea sezonului regulat fără înfrângere.

În perioada 30-31 mai, se vor desfăşura semifinalele, iar Crusaders va întâlni acasă, echipa care s-a clasat pe locul secund în Conferinţa de S-E, Bucureşti Warriors. Oponenta ardelenilor din semifinale, a pierdut ȋn ultima etapă meciul cu Bucureşti Rebels, care va găzdui meciul cu Timişoara de la finalul lunii mai, cu scorul de 0-14.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.