Sfaturi privind amenajarea unei bucătării Feng Shui, pentru a-ți schimba viața

Ce recomandă specialiștii în Feng Shui pentru bucătăria ta? Aici găsești sfaturile lor cu privire la amenajarea unei bucătării Feng Shui. Prima întrebare este: În ce parte a casei se află bucătăria ta, spre nord-vest, sau altfel? Sunt întrebări simple dar care, dacă au un răspuns nepotrivit te pot pune pe gânduri, sau chiar te pot îngrijora. Și totuși: Nu te panica! Există soluții la toate!

Când vorbim despre bucătărie, despre schimbări în stilul Feng Shui, ținem cont de reguli care conform acestor tradiții ne pot aduce bunăstare în casă și fluxuri de energii bune în viață. În prezent oamenii pun în discuție bucătăriile moderne și mai ales designul acestora. Să nu mai vorbim ce mare accent se pune pe peisajul din bucătărie creat de înalta tehnologie de astăzi, cu tot felul de aparate integrate pentru bucătărie, unele foarte complexe și sofisticate.

Poziționarea aragazului lângă chiuvetă aduce tensiune în bucătărie

Un aranjament destul de comun în bucătărie este ca aragazul să stea lângă chiuvetă. Acest lucru nu este recomandat de specialiștii în Feng Shui, pentru că aduce tensiune (chiuveta reprezintă apa, aragazul reprezintă focul, iar aceste două elemente nu pot sta unul lângă altul). Dacă ai poziționat chiuveta alături de un aragaz electric, exact așa, nu te panica, pentru că poți schimba acest lucru și poți spune ,,la revedereˮ acestui obicei deja demodat.

Multe din regulile Feng Shui sunt vechi, au fost create cu multe secole în urmă și nu ar trebui aplicate orbește. Este posibil ca unele dintre ele să-și fi pierdut semnificația, sau nu se mai potrivesc unor situații actuale. De exemplu am putea ține cont de regula de mai sus atât timp cât este vorba despre un aragaz pe gaz, dar dacă se folosește o plită electrică (care încălzește direct conținutul din oală), apare întrebarea, cât de mult mai are ea de a face cu focul. Este indicat să poziționezi aragazul, chiuveta și frigiderul în colțuri diferite ale bucătăriei.

De ce este bine să eviți să-ți amenajezi bucătăria spre nord-vest?

new kitchen in a modern home

Specialiștii în Feng Shui spun că trebuie să ții cont de locul unde este așezată casa ta, pentru că dacă acesta este potrivit, îți poate aduce fericire și un trai bun. De exemplu ei nu recomandă ca bucătăria să fie amenajată spre nord-vest. Ideea vine din dorința de a face ca bucătăria să aibă un efect pozitiv asupra bunăstării celor care locuiesc în locuința respectivă.

Cum explică ei acest lucru?

  • Este vorba despre conceptele Yin și Yang din Feng Shui, despre trei linii puternice de Yang din bucătărie și de energia punctelor cardinale.
  • În bucătărie poziționarea elementelor nu se face oricum, se ține cont de influența celor cinci elemente – Foc, Apă, Pământ, Lemn, Metal – asupra zonei.
  • De exemplu în bucătărie apare aragazul care este considerat un element de foc, un element puternic, pentru că are flacără.
  • Yang este un concept activ, puternic, iar Yin este slab și pasiv.

În Feng Shui se spune că oamenii din emisfera nordică pot avea o predispoziție de a face mai bine față vânturilor din vest decât din alte direcții, datorită rotației Pământului. Dacă se poziționează aragazul în partea de vest a casei nu este bine deoarece ar oferi vântului vestic o suprafață de foc și ar crește riscul de pericol, de aprindere, de incendiu.

Se spune despre acest vânt că ar fi periculos când focul la aragaz este aprins, pentru că vântul ar putea răspândi focul în restul casei. Explicația poate părea puțin exagerată, însă potrivit celor din Feng Shui este bine să se creeze armonie în orice încăpere din casă, de aceea bucătăria trebuie amenajată în partea laterală a casei, spre a fi protejată de vânt.

Potrivit regulilor Feng Shui, bucătăria nu se amplasează nici la intrarea în casă pentru că este posibil să fie afectat fluxul de energie pozitivă, se poate ține cont de asta când se proiectează casa. Bucătăria nu trebuie să fie amplasată nici în cel mai îndepărtat colț al locuinței. Cei care stau la bloc nu au prea multe posibilități de a schimba ceva, apartamentele au bucătăriile mici, poziționate chiar lângă ușa de la intrare.

Alte reguli de Feng Shui pentru bucătărie:

  • frigiderul trebuie să fie mereu plin pentru că aduce bunăstare
  • aparatele electrocasnice afectează fluxul de energie
  • folosirea surselor de lumină de intensități diferite creează o atmosferă primitoare
  • mobilierul este bine să fie din lemn.

Nu uita de prezența florilor și a plantelor, acestea aduc un plus de energie pozitivă în bucătăria și casa ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.