Şi jocurile pe calculator care implică violenţă sunt bune la ceva!

Quake III, cel mai cunoscut joc de tip FPS!

Criticate pentru violenţa excesivă, jocurile sângeroase pe calculator aduc şi beneficii, potrivit unui studiu recent al unor cercetători de la Universitatea Keele, din Marea Britanie.

Avantajul descoperit de cercetătorii britanici este acela că cei care împuşcă duşmani virtuali, în jocurile pe calculator, au o toleranţă la durere cu până la 65%, mai ridicată decât persoanele care nu au acest hobby, informează cotidianul britanic Daily Mail.

Experimentul a fost realizat cu ajutorul a 40 de voluntari, care au putut îndura durerea fizică cu până la 65% mai mult după jocuri „first person shooter”, în comparaţie cu cei care jucaseră golf pe calculator.

Participanţii au jucat timp de 10 minute atât un joc violent, cât şi unul paşnic, în două ocazii diferite, ca parte a experimentului. Ulterior, şi-au introdus o mână în apă rece ca gheaţa pentru a li se testa reacţia la durere.

În medie, voluntarii au reuşit să-şi ţină mâna în apa îngheţată cu 65% mai mult după ce jucaseră un joc violent, „shooter”. Un alt efect înregistrat de cercetători a fost pulsul ridicat al acestor participanţi.

Cercetătorii sugerează, în urma acestui experiment, că toleranţa ridicată la durere şi pulsul ridicat pot fi atribuite răspunsului natural al organismului la stress: creierul activează inhibitori ai durerii. „Acest studiu şi-a propus să testeze presupunerea conform căreia creşterea nivelului agresiunii, printr-un joc video violent, va creşte toleranţa la durere. Rezultatul confirmă presupunerile noastre că aceste jocuri video cresc sentimentele de agresivitate şi toleranţa la durere”, spunea Richard Stephens, doctor în psihologie şi lector la Universitatea Keele.

Studiul este o continuare a unuia în acelaşi domeniu, în care aceeaşi echipă de cercetători demonstra că înjurăturile cresc toleranţa oamenilor la durere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.