Administraţia prezidenţială dezminte vizita lui Băsescu în Arabia Saudită şi acuză Antena 3 de dezinformare!

Administraţia prezidenţială a emis un comunicat de presă în care dezminte acuzaţiile formulate de postul de televiziune Antena 3 la adresa lui Traian Băsescu, potrivit cărora preşedintele ar fi efectuat o vizită la Riad în data de 3 august 2005.

Administraţia prezidentială a răspuns sâmbătă, acuzaţiilor formulate în emisiunea „Exces de putere” din data 8 septembrie 2012, difuzată de Antena 3, moderată de Oana Stancu, potrivit cărora preşedintele Traian Băsescu ar fi călătorit sau ar fi urmat să călătorească cu o aeronavă la Riad (Regatul Arabiei Saudite), în data de 3 august 2005.

În comunicatul de presă se precizează că Traian Băsescu nu a efectuat nicio vizită la Riad (Regatul Arabiei Sudite), în timpul mandatelor sale de şef al statului. Documentul mai precizează că, deşi acest răspuns a fost transmis postului de televiziune în urma unei solicitări oficiale, ale postului. „Antena 3 a ales să continue campania de dezinformare publică la adresa preşedintelui României, domnul Traian Băsescu”.

Comunicatul Administraţiei prezidenţiale

Referitor la acuzaţiile formulate în emisiunea „Exces de putere” de sâmbătă seara, 8 septembrie 2012, de la postul Antena 3, potrivit cărora preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ar fi călătorit sau ar fi urmat să călătorească cu o aeronavă la Riad (Regatul Arabiei Saudite), în data de 3 august 2005, Administraţia Prezidentială face următoarele precizări:

I – preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu a efectuat nicio vizită la Riad (Regatul Arabiei Sudite), în timpul mandatelor sale de şef al statului;
II – postul de televiziune Antena 3 a transmis o solicitare Administraţiei Prezidenţiale sâmbătă dimineaţă, 8 septembrie 2012, referitoare la aceste acuzaţii, la care i s-a răspuns prompt că domnul preşedinte Traian Băsescu nu a efectuat vizita menţionată în solicitare;
III – în ciuda acestui răspuns prompt, postul de televiziune Antena 3 a ales să continue campania de dezinformare publică la adresa preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.

Bogdan Oprea
purtător de cuvânt al preşedintelui României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.