Chiria în căminele studenţeşti, între 70 şi 300 de lei, în funcţie de condiţii!

Condiţiile bune şi preţurile mult mai mici faţă de chiriile din oraş, îi fac pe studenţii clujeni să aleacă locurile de cazare din căminele studenţeşti din Cluj-Napoca. Aceştia pot alege între condiţii aproape de lux sau mai modeste, la un preţ mai mic. În funcţie de posibilităţile fiecăruia, chiria lunară variază între 70 şi 300 de lei, faţă de chiria pe o cameră într-un apartament din oraş care este 100 de euro pe lună.

Cazarea într-un cămin modern în Cluj-Napoca poate ajunge până la 240 de lei pe lună. Printre cele mai bune condiţii pentru studenţii clujeni îl reprezintă căminul Economica II ce aparţine Universităţii Babeş-Bolyai, unde fiecare cameră dispune de baie proprie, o cabină de duş, mobilier practic şi conexiune la internet prin wi-fi.

„Sunt printre ultimele cămine deschise, foarte bine dotate, cu mobilă de foarte bună calitate şi nouă şi atunci normal sunt foarte căutate. Condiţii foarte bune şi bune sunt în toate căminele pentru că toate căminele au fost supuse lucrărilor de renovare şi modernizare”, explică Laura Irimieş, purtător de cuvânt al UBB Cluj pentru Citynews.

Polul opus este reprezentat de căminele de la licee, unde nu toate locurile sunt ocupate de elevi. Aici preţurile pornesc de la 70 de lei lunar şi pot să ajungă la peste 200 de lei dacă se optează şi pentru masa la cantină. Condiţiile sunt însă pe măsura preţului, cu baia la comun.

„Bineînţeles în limita locurilor rămase libere, noi găzduim şi studenţi de la diverse facultăţi. Nu vom ocupa căminul cu copiii noştri şi pentru studenţii care n-au unde să se cazeze şi au posibilităţi modeste financiare, noi îi aşteptăm cu plăcere”, arată Grigore Chiurbe, directorul Grupului Şcolar Industrial „Tehnofrig” pentru publicaţia mai sus menţionată.

În căminele Universităţii Babeş-Bolyai urmează să se cazeze în noul an universitar peste 5000 de studenţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.