Fraudă la referendum: Teodor Atanasiu şi fiul ministrului Apărării, cercetaţi de DNA Cluj!

Procurorii DNA Cluj au demarat o anchetă ce vizează desfăşurarea referendumului din 29 iulie şi în care sunt cercetaţi Teodor Atanasiu şi fiul actualului ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu.

Dumitru Samson şi Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba, sunt cercetaţi într-un dosar care implică fapte de corupţie.

Cei doi sunt suspectaţi că şi-au folosit influenţa politică pentru a se implica în organizarea şi prezenţa la vot într-un mod ilegal. Mai precis, fiul lui Dobriţoiu şi Atanasiu ar fi folosit bani negri în campania electorală şi ar fi recurs la persoane din lumea interlopă pentru a aduce cât mai mulţi oameni la vot la referendumul din 29 iulie.

După audieri, Atanasiu a declarat că în acest caz a fost făcută o plângere pentru a se demonstra ce spuneau ambasadorul SUA, Traian Băsescu şi cei de la PDL, că nu 7,5 milioane de oameni au votat pentru demiterea lui Băsescu, ci unii dintre aceştia „ar fi fost cumpăraţi de mine, de Nicoară şi de Antonescu”.

„Mi s-a spus că am folosit mijloace băneşti şi autoturisme pentru a aduce oameni la vot şi a influenţa rezultatele referendumului. Mi s-au spus nişte nume de oameni care s-ar fi ocupat de aşa ceva, dar eu nu îi cunosc. Erau trei nume, iar una dintre persoane ar fi din Alba”, a declarat Teodor Atanasiu la ieşirea din sediul DNA Cluj, unde a fost audiat aproximativ o oră.

Atanasiu a precizat că nu este martor, ci învinuit, pe motiv că „am folosit bani sau alte mijloace, cum ar fi autoturisme sau autocare, ca să ducem lumea la vot şi am influenţat în mod nefast viitorul României şi căderea lui Băsescu”. Acesta a spus că nu îl cunoaşte pe fiul ministrului Dobriţoiu, care a fost, de asemenea, audiat astăzi la DNA Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.