Retailerul german Lidl se extinde cu încă două unităţi la Cluj!

Unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, prezent în peste 20 de ţări europene cu aproximativ 9000 de unităţi, LIDL, se extinde la Cluj-Napoca cu încă două unităţi.

Retailerul german este prezent în cartierul Zorilor, în complexul Sigma Shopping Center, şi în zona Bună ziua. La începutul acestui an, Lidl a anunţat extinderea cu încă 200 de magazine până la finele lui 2012 pe piaţa locală.

Unul dintre viitoarele magazine va fi amenajat în complexul care se ridică pe fostul amplasament Napolact, de pe Bd. 21 Decembrie 1989, iar cel de-al doilea în vecinătatea retailerul austriac de bricolaj BauMax , cu acces la artera care leagă oraşul de aeroport.

Potrivit informaţiilor Ziua de Cluj, pe strada Aurel Vlaicu, Lidl urmează să fie amplasat pe un teren de 6.000 de metri pătraţi, deţinut acum de Grup 4 Instalaţii, pe fosta platformă IRA. Procesul de avizare pentru proiect a fost deja demarat, deocamdată cerându-se certificatul de urbanism de informare privind posibilităţile de construire. La fel ca în cazul retailerului de bricolaj, Lidl preia terenul doar după ce există siguranţa că pe suprafaţa respectivă poate fi ridicată unitatea de retail.

Lidl a „studiat” şi zona Mărăşti

Lidl urma să preia un teren de 5.000 mp în zona Expo Transilvania de la compania Nervia, înţelegere pentru care s-a încheiat un antecontract în 2009, dar aceasta a căzut însă în acest an, fiindcă proprietarul nu a reuşit să obţină autorizaţia de construire care să garanteze că Lidl îşi poate construi magazinul. Unitatea comercială cu un singur nivel, de 1.500 mp, urma să fie realizată pe o parcelă de 5.000 mp (parte din terenul proprietate privată a Nervia din zonă) pe str. Dâmboviţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.