Pădurea Hoia-Baciu, între cele mai bântuite păduri din LUME

Pădurea Hoia-Baciu din Cluj, devenită arhi-cunoscută pentru fenomenele paranormale surprinse în zonă şi denumită „Triunghiul Bermudelor românesc”, a apărut într-un top al celor mai bântuite păduri din lume. Selecția a fost publicată pe site-ul celor de la BBC, la secțiunea „Travel”.

Padurea_Hoia-Baciu

Din acest clasament mai fac parte, printre altele, pădurea Aokigahara (Japonia), Isla de las Munecas (Mexic), Pădurea Neagră (Germania) și Wychwood (Anglia).

De-a lungul timpului, despre pădurea Hoia-Baciu circulă o serie de poveşti sau mituri desprinse parcă din filmele paranormale. De pildă, în anul 1968, un clujean a susținut că a fotografiat o farfurie zburătoare în această pădure. În urma cercetărilor, pasionații de astfel de fenomene au spus că e printre rarele imagini autentice. În anii `60, profesorul de biologie Alexandru Sift a început studieze mai multe fenomene magnetice și radiologice. Din păcate, în 1993, după decesul său, apropiații spun că întreaga arhiva de fotografii ale fenomenelor a fost furată.

Un comentator spune despre misterioasa pădure din Cluj-Napoca că a atras „o atenție nedorită de mai bine de o jumătate de secol”. O altă legendă a localnicilor spune că în centrul pădurii e o poiană în formă circulară, un portal, iar cei care îl trec nu se mai întorc. „Oricine a scăpat cu viață a povestit că a avut stări de anxietate, greață cât timp a fost în acel loc. Copacii, care erau altădată drepți și înalți, sunt acum strâmbi și au noduri”, spune Mihăiță Nagy, cel care a scris prezentarea pădurii din Cluj.

Selecția făcută de BBC este inspirată după un top publicat pe Travel+Leisure, o revistă de călătorie, populară în Statele Unite.

Iată care sunt celelate păduri considerate cele mai bântuite din lume.

Cel mai vizionat documentar despre Pădurea Hoia-Baciu pe Youtube are peste 320.000 de vizualizări şi a fost încărcat în februarie 2011.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.