Andronescu: „Nu trebuie daţi bani nici pentru fondul clasei, nici pentru cel al şcolii”

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, că orice colectă de bani pentru fondul clasei sau pentru cel al şcolii este în afara legii şi, din acest motiv, „astfel de practici trebuie să înceteze”.

„Nu trebuie să se dea bani pentru fondul clasei sau fondul şcolii. Cred că această acţiune se plasează clar în afara legii”, a spus ministrul Educaţiei.

Întrebată de ce anumite unităţi de învăţământ din sectorul 1, de pildă, solicită bani de la părinţi pentru fondul clasei şi al şcolii, deşi primăria de sector alocă sume importante unităţilor de învăţămân, ministrul a afirmat că aceste practici trebuie să înceteze.

„Părinţii nu trebuie să dea bani nici pentru fondul clasei, nici pentru fondul şcolii”, a subliniat Andronescu.

Strângerea de bani de la părinţi pentru aşa-numitele fonduri ale clasei şi ale şcolii, practicată înainte de începerea anului şcolar, este veche de câteva zeci de ani. Dacă, înainte de 1990, aceasta era o veritabilă regulă neoficială în majoritatea unităţilor de învăţământ, în ultimii ani, colecta de bani de la părinţi a fost declarată drept ilegală de către şefii Educaţiei. În ciuda acestui fapt, în multe şcoli, tradiţia fondurilor clasei şi şcolii este prezentă în continuare, banii fiind destinaţi, cel puţin teoretic, cumpărării de materiale didactice şi diferitelor reparaţii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.