Siguranța și ordinea publică asigurate la maximum pe toată durata festivalului UNTOLD! „Producția va fi mult mai impresionantă și spectaculoasă”

Autoritățile locale, județene și organizatorii celei de-a doua ediții a festivalului UNTOLD au prezentat luni, 1 august, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Prefectură, principalele norme de securitate, siguranță și ordine publică asigurate pe toată durata celor cinci zile de festival.

Conferinta de presa UNTOLD 2016 (1 august 2016)

Jandarmeria Română, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au dat asigurări că festivalul se va desfășura în condiții foarte bune de siguranță. 125 de polițiști locali și 15 autospeciale ai Poliției Locale a municipiului Cluj-Napoca vor colabora alături de cei peste 200 de polițiști ai IPJ Cluj.

Chestorul Tudor Grindean a anunțat că IPJ Cluj va primi sprijinul inspectoratelor județene de poliție din județele Alba, Mureș și Sălaj pentru menținere aordinii publice pe toată durata festivalului UNTOLD.

„În București fiind, am rămas plăcut surprins de mediatizarea acestui eveniment, iar acest lucru din câte am observat a generat invidie prin toată țara și asta nu poate decât să ne bucure”, a declarat prefectul Gheorghe Vușcan.

„Fără sprijinul autorităților acest eveniment ar fi imposibil de realizat, de aceea le mulțumesc tuturor că ne sprijină și că și-au luat măsuri suplimentare din partea fiecărei autorități pentru a avea un eveniment cât mai reușit și fără probleme”, a susținut Bogdan Buta, directorul general UNTOLD.

„Mulțumesc pentru acest sens de normalitate pe care îl dați municipiului. Primăria a autorizat, potrivit legii, organizarea festivalului Untold pe perioada 4-7 august, cu restricțiile de circulație aferente. Sunt măsuri sporite de securitate și siguranță față de anul trecut, asigurate atât de către autorități, cât și de către organizatori. Circulația tramvaielor se suspendă și acestea vor fi înlocuite cu autobuze. Se va asigura transport de noapte pe întreaga perioadă a festivalului. Vor exista cinci linii pentru transportul de noapte care vor lega toate cartierele.

Poliția Locală și-a mobilizat întregul dispozitiv, 125 de polițiști locali și 15 autospeciale de patrulare vor pe teren alături de reprezentanți ai IPJ Cluj. Vor fi asigurate locuri de parcare în mai multe locații”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

„IPJ Cluj va fi sprijinit de inspectoratele judetene de poliție Alba, Mures și Sălaj. Peste 200 de polițisti vor acționa alături de jandarmi și polițiști locali pentru menținerea siguranței pe toata perioada festivalului”, a susținut Tudor Grindean, chestorul IPJ Cluj.

„Jandarmeria Română este alături de populație și avem în calcul atât zona festivalului, dar și restul municipiului Cluj-Napoca”, a susținut Liviu Uzlău, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Autoritățile locale au dat asigurări că nu există la ora actuală niciun fel de amenințare teroristă pentru Cluj-Napoca, dar toate instituțiile sunt pregătite pentru orice fel de situație de acest gen.

„Accesul se va face printr-o singură direcție, dinspre Opera Maghiară Cluj-Napoca. Numărul porților a fost suplimentat. Toate zonele vor fi supravegheate video. S-au luat toate măsurile posibile pentru a asigura cele mai bune condiții de desfășurare a evenimentului.

Producția va fi mult mai spectaculoasă ca și anul trecut, dimensiunea scenei va fi mult mai mare și mai lată și ne pregătim să oferim un show și mai impresionant față de anul trecut”, a mai declarat Bogdan Buta.

„Biletele pot fi preschimbate în brățări începând de miercuri, 3 august. Am supradimensionat echipele față de anul trecut, tocmai pentru a face față unei creșteri a numărului de participanți. Este foarte important să vă păstrați brățările intacte. S-au luat niște măsuri suplimentare de siguranță față de anul trecut: nu va fi permis accesul în zona festivalului cu ghiozdane și genți mari, doar strict la nivel de borsetă sau genți mici. De altfel doamnele și domnișoarele sunt rugate să nu vină cu tocuri. Toate daunele de la festival vor fi remediate, avem polițe de asigurare de peste 5 milioane de euro”, a mai susținut Buta.

„Avem până la ora actuală peste 600 de tineri care au beneficiat de reducerea la abonament prin donarea de sânge. Avem 35 de absolvenți cu 10 curat la Bacalaureat și vor intra gratuit la festival. Îl vom avea în premieră în România pe celebrul personal Hodor din Game of Thrones. Am făcut lucruri drăguțe la această ediție. Vom avea 20.000 de carduri cu 100 lei pregătiți pentru festivalieri care vor fi disponibile din 3 august”, a susținut Eduard Chereji, Marketing Manager UNTOD.

Prețuri băuturi pe durata UNTOLD 2016

Băuturi răcoritoare: 6 lei
Bere draft: 7 lei
Bere doză: 8 lei

„Avem colaborări cu peste 60 de restaurante, ei au un meniu variat. Prețuri există de la cele mai ieftine la cele mai scumpe. Cu siguranță prețurile nu vor fi mai mari ca la alte evenimente de acest gen.

Noi am încercat să răspundem cererii atât prin crearea de locuri de cazare în campusuri universitare, în camping, iar hotelierii cred că sunt în mare parte vânduți. Toți cei care încă mai au nevoie de cazare găsesc informații pe untold.com. Campania Adoptă un Untold-ist s-a dovedit a fi un mare succes, foarte mulți festivalieri au fost adoptați de clujeni”, a mai susținut Buta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.