Simfonia VERDE, un proiect inedit care combină muzica electronică cu cea simfonică

Simfonia Verde este un proiect inedit, o combinație între muzica electronică și muzica simfonică, primul proiect de acest gen din România.

Rezultatul artistic al acestui proiect constă în prezentarea neconvenţională a muzicii electronice îmbinată cu elemente clasice sau a muzicii clasice cu elementele muzicii electronice, în scopul de a veni în întâmpinarea valorilor exprimate de fiecare dintre cele două stiluri și astfel de a aduce laolaltă un public cât mai larg.

Câteva note muzicale se aliniază într-o consonanță perfectă prin care orchestra deschide un allegro… Basul începe să vibreze, arcușul mângâie vioara în pas de adagio… Beat-ul se intensifică și difuzoarele încep să danseze în carcase… Coardele alunecă ușor într-un tempo de menuet rapid, dansant… Frecvențele se joacă-n sintetizatoare… Partitura dictează un deznodământ vivace sub bagheta dirijorului… În boxe răsună ultima pulsatie de bas…

Rezultatul? O explozie electrizantă de culoare și muzică simfonică!

Oraşul Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului în 2015, un proiect care susţine implicarea tinerilor pentru o dezvoltare urbană sustenabilă şi responsabilă.

Pentru că, la randul nostru, promovăm aceste valori, cum ar fi creativitatea, responsabilitatea și originalitatea, am decis să propunem clujenilor (dar nu numai) un proiect spectaculos. Vă asteptăm în 22 martie la Avanpremiera acestui proiect, organizat la Sala Auditorium Maximum de la ora 11.00, să fiți alături de noi la cel mai îndrazneț proiect de atitudine muzicală.

Artiști invitați: Răzvan Krivach, Raluca Bilațiu, Alexandra Cociș, Indie Folker, Admiral C4C, Liviu Deac și Adrian Ardelean.

Spectacolul este deschis pentru public, intrarea fiind GRATUITĂ. Vă așteptăm astfel la o poveste despre curaj, schimbare, originalitate și creativitate pe care vrem să o oferim tuturor generațiilor.

Simfonia VERDE va fi dirijată de Vlad Agachi, unul dintre cei mai activi tineri dirijori români, formarea sa muzicală fiind marcată de perfecţionarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii: Daniel Barenboim. Cariera sa este deja una variată, în ţară şi în străinătate, iar apariţiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială către public: caracterul formal şi adesea sobru al concertelor de muzică clasică este înlocuit de un dialog concret cu spectatorii, de o prezentare inedită şi „hazlie” a partiturilor pe care le dirijează.

Cine este Verde?

Trupa VERDE se află într-un moment al carierei muzicale în care ia din nou atitudine si are curajul să expună un punct de vedere creativ, să propună un proiect inedit, să iasă din mulțime, să-și urle visele și să nu răgușească îndeplinindu-le.

VERDE și-a obișnuit publicul cu un sound inovativ pentru piaţa din România, un stil contemporan proaspăt, cu accente inedite de lounge, groove, electro, funk şi ambiental cu prestaţiile live electrice, extrem de antrenante pe care prin acest proiect, dorește să le îmbogăţească armonic printr-o formulă care cu sigurantă va surprinde și va încânta publicul: muzică simfonică și Verde!

Cu un sound inovativ pentru piaţa din România, având un stil contemporan proaspăt, cu accente inedite de lounge, groove, electro, funk şi ambiental, trupa VERDE, s-a făcut remarcată datorită primei lor piese, „Summer Love”, înscrisă în cursa pentru Eurovision 2013. Succesul exploziv al tinerilor „green-fresh” a fost completat în perioada următoare de proiecte rezonante ale formaţiei: Artmania Festival, Grolsh Change The City, Caravana aniversară Ambient 20 de ani (un turneu în 12 orașe) , Colors of Cluj, Zile de Cluj, Septemberfest, Blaj aLive, Festivalul Urban „Femei pe Matasari” sau Târgul de Crăciun.

Evenimentul este organizat de Musicomania și susținut de BCR – Banca Oficială a Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca 2015.

Mai multe detalii gasiți pe www.musicomania.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.