Simona Halep a facut lobby pentru Cluj-Napoca la turneul Indian Wells

Simona Halep a declarat, într-un interviu acordat după victoria cu 6-1, 6-1 obţinută, sâmbătă, la Indian Wells, contra Vaniei King, că peste „doi-trei ani” speră să fie încă în top 10 WTA. De asemenea, ea le-a recomandat turiştilor care vin în România să viziteze Clujul, potrivit Mediafax. 

simona halep

Întrebată de reporter ce se vede făcând peste câţiva ani, jucătoarea aflată acum pe locul 5 în clasamentul WTA, în cădere de pe poziţia a doua, a răspuns: „Sper să joc tenis. E greu să-mi imaginez acum. Viaţa în circuit este dură. Dacă voi fi sănătoasă şi mă voi antrena cum o fac acum, sper să rămân în top 10. Dar rămâne de văzut. Vin multe jucătoare puternice din spate”. 

Halep a explicat ce se află în spatele rezultatelor slabe de la turneele de Mare Şlem: „Anul trecut a fost multă presiune. Nu am putut să gestionez momentul. Voiam prea mult să-mi iasă lucrurile. Voiam să câştig toate meciurile. Voiam să joc din nou finală pentru că o făcusem şi cu un an înainte, dar era o mare greşeală. Dacă te gândeşti aşa, nu mai poţi juca tenis. Nu mă puteam antrena. După 10 minute, eram foarte obosită. M-am speriat puţin şi mi-am pierdut puterea. Dar vreau să uit toate acestea pentru că acum mă simt bine”.

Întrebată despre Jocurile Olimpice din luna august, Halep a spus: „De-abia aştept. Abia aştept să joc şi la dublu mixt. E foarte important pentru ţara mea şi pentru mine să iau o medalie. Nu e uşor. Dar trebuie să avem încredere. Voi juca împreună cu Horia Tecău la Roland Garros, la Wimbledon nu ne-am decis încă. Dar probabil vom juca şi la Wimbledon pentru că vom merge la Jocurile Olimpice”.

Simona Halep a povestit, într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al turneului Indian Wells, şi despre diferenţa dintre bărbaţi şi femei în tenis: „Am jucat odată la New York cu un bărbat. Ca fată, e greu atunci când trebuie să returnezi pentru că băieţii servesc foarte tare. Când sunt la fileu şi băiatul loveşte mingea, mi-e realmente frică. Dar am făcut o treabă bună cu reverul meu, iar în meciurile de dublu mixt Horia e acolo şi mă ajută cu tot. La fileu, la serviciu, aşa că eu nu trebuie decât să trimit mingea înapoi şi să stau pe linia de fund”.

Chestionată pe tema vacanţelor în România, Halep a povestit: „Mereu le recomand străinilor să vină în România, dar niciunul nu merge. Nu ştiu de ce. E o ţară frumoasă. Avem locuri frumoase. Ok, e greu să trăieşti în România din cauza economiei, dar locurile sunt fantastice. Aş recomanda Cluj, oraşul unde am jucat Fed Cup”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.