Simona Halep donează pentru victimele incendiului din Australia

Actualul număr 4 mondial, Simona Halep, a anunțat că va sprijini financiar victimele incendiilor de vegetaţie din Australia. Această va dona bani de fiecare dată când îl va supăra pe antrenorul său, australianul Darren Cahill, informează Reuters.

Alţi jucători din întreaga lume au dat curs unul apel făcut de tenismanul australian Nick Kyrgios de a dona câte 200 de dolari australieni de fiecare dată când vor reuşi un as în cursul meciurilor. Halep a precizat însă că acesta nu este punctul ei forte.

Ei bine, băieţi, ştiţi că iubesc Australia, dar în acelaşi timp ştiţi că nu reuşesc prea mulţi aşi. Aşa că vreau să ajut, iar provocarea mea este aceasta: de fiecare dată când îl voi enerva pe Darren Cahill, în timpul meciurilor din Australia, voi dona câte 200 de dolari. În acest fel, voi strânge mulţi bani”, a scris Simona Halep într-o postare pe Twitter.

Până acum zeci de mii de australieni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele pentru a fugi din calea incendiilor de vegetaţie, agravate de condiţiile meteorologice catastrofale.

Temperaturile au depăşit sâmbătă 40 de grade Celsius, iar vânturile puternice au alimentat sute de incendii, cele mai multe scăpate de sub control.

Cel mai populat oraş al Australiei, cu peste cinci milioane de locuitori în zona metropolitană, Sydney se confruntă cu întreruperi de energie electrică după distrugerea de către incendii a două staţii electrice. La Canberra, temperaturile au atins 44 de grade de grade Celsius, o valoare fără precedent. Meteorologii avertizează că în cele două oraşe temperaturile ar putea continua să crească.

Starea de urgenţă a fost declarată în sud-estul Australiei, cea mai populată regiune a ţării, iar vineri autorităţile au emis un ordin de evacuare pentru peste 100.000 de persoane din trei state australiene.

Au fost mobilizați și 3.000 de militari rezervişti pentru a face faţă incendiilor de vegetaţie care devastează în prezent ţara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.