Terenurile din Cluj, printre cele mai scumpe din țară

Terenurilor din municipiul Cluj-Napoca sunt unele dintre cele mai scumpe din România, devenind o problemă în calea profitabilității proiectelor imobiliare.

Potrivit consultanților de la Crosspoint Real Estate, după trecerea a nouă luni din anul trecut, prețurile medii cele mai mari ale terenurilor se întâlnesc în Cluj-Napoca și București devenind piedici în calea profitabilității proiectelor, alături de costurile de construcție, care afectează profitabilitatea noilor proiecte, în special rezidențiale de pe piața low-medium, care ajung să se scumpească exagerat din cauza costurilor cu construcția și a așteptărilor de profit ale dezvoltatorilor.

Consultanții se așteaptă ca atenția potențialilor cumpărători să rămână concentrată pe suprafețe de teren aproape de metrou (în București), cu planuri urbanistice generale deja aprobate și e de așteptat, pe măsură ce terenurile ideale pentru spații de birouri se împuținează, ca dezvoltatorii să caute debușeuri în alte orașe, în special regionale, concentrate până acum mai puțin pe birouri și mai mult pe dezvoltările de retail.

Românii controlează 40% din piața tranzacțiilor cu terenuri, dar cele mai valoroase aparţin investitorilor străini, scrie Economica.net.

După doi ani extrem de bogați în tranzacții cu terenuri pentru dezvoltare imobiliară, a apărut, în prima jumătate a lui 2019, o oarecare diminuare a interesului pe acest segment de piață, și în special în ceea ce privește cererea nouă pentru terenuri mari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.