Simona Halep s-a calificat în semifinale la Wimbledon

Simona Halep a devenit prima româncă calificată în semifinalele turneului de la Wimbledon. Constănţeasca a avut de doar 57 de minute pentru a trece în sferturile turneului de Sabine Lisicki, scor 6-4 / 6-0.

foto: wimbledon.com
foto: wimbledon.com

Halep a început mai slab partida și a fost condusă cu 3-0, respectiv 4-1 în primul set, însă a impus ritmul şi a câştigat cinci game-uri consecutive, adjudecându-şi primul set cu 6-4. Setul al doilea a fost o simplă formalitate pentru româncă, aceasta impunându-se cu un categoric 6-0, reuşind să câştige 11 game-uri consecutive.

Simona Halep este a doua jucătoare din istoria României care a jucat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Doar Virginia Ruzici a mai reușit această performanță, în 1978 și 1981, iar de astăzi, este singura jucătoare româncă ajunsă în semifinalele acestei competiții.

„Am făcut un meci bun. Am început mai slab, dar mi-am revenit pe parcursul primului set. Atmosfera a fost incredibilă pe arena centrală. Sunt bucuroasă de victoria în două seturi, însă mâine trebuie să fiu pregătită pentru un alt meci.
Nu fac nimic special. Secretul meu este că mă bucur de tenis și de fiecare punct jucat. Joc cu plăcere și cred că acesta este secretul meu. Și la Roland Garros am fost cel mai bine clasată în finală și am pierdut. O să dau totul pe teren și vreau doar să câștig”
, a spus Simona Halep imediat după partidă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.