Simone Tempestini este lider în Junior WRC! Napoca Rally Academy se luptă pentru podium și în Raliul Moldovei Moinești

Napoca Rally Academy a avut o zi bună atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Simone Tempestini este lider în Junior WRC la Raliul Poloniei, iar Bogdan Marișca, Florin Tincescu, Norbert Maior și Mihai Manole se luptă pentru un loc pe podium în Raliul Moldovei Moinești. 

Napoca Rally Academy se luptă în acest weekend pe două fronturi: în Campionatul Mondial de Raliuri (Junior WRC) cu Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini, și în Campionatul Național cu echipajele Bogdan Marișca/Carmen Poenaru, Florin Tincescu/Sergiu Itu, Norbert Maior/Alina Bianca Pop și Mihai Manole/Florin Dorca.

După prima zi în ambele competiții, echipajele Napoca Rally Academy sunt în lupta pentru un loc pe podium.

După 10 probe speciale din Raliul Poloniei, desfășurate joi și vineri, Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini se află pe prima poziție în Junior WRC cu un avans de 12,8 secunde față de echipajul aflat pe locul secund. „Este un raliu foarte rapid, poate prea rapid, și extrordinar de dificil. Este extrem de ușor să faci o greșeală aici. Chiar dacă am câștigat 5 probe speciale avansul meu este de doar 12,8 secunde, adică aproape nimic. Trebuie să rămânem concentrați în continuare, să nu facem nicio greșeală și să mergem cât mai tare posibil. Asta este însă mai ușor de zis decât de făcut. În plus, sâmbătă nu vom avea parc de service, doar parc pentru schimb de anvelope, și asta este încă o provocare uriașă”, a spus Simone Tempestini.

În competiția internă, după primele șapte probe speciale, Florin Tincescu și Sergiu Itu se află pe podium la general și pe locul secund la clasa 3. „A fost o zi în care nu am riscat nimic. Am mers pentru a găsi cele mai bune setări pentru stilul meu de pilotaj. Sâmbătă este o nouă zi și sper să obținem cât mai multe puncte posibil pentru echipă”, a spus Florin Tincescu.

După un început bun, când a fost și lider în Raliul Moldovei Moinești, Bogdan Marișca a lovit un mal de pământ, pe speciala a șasea, a spart radiatorul și a ajuns cu întârziere la super specială. În final, Bogdan Marișca și Carmen Poenaru au terminat ziua pe locul patru, dar rămân în lupta pentru un loc pe podium. „A fost o zi în care totul a mers bine până pe speciala a șasea. Din fericire am reușit să continuăm raliu și sper să recuperăm cât mai mult din timpul pierdut”, a spus Bogdan Marișca.

Nici Norbert Maior nu a avut o zi ușoară. Juniorul NRA a făcut pană pe prima probă a zilei și a pierdut peste două minute. „Am încercat să recuperez cât mai repede timpul pierdut. Am avut un ritm foarte bun pe celelalte probe și am revenit până pe locul secund. Mai este o zi de raliu și se pot întâmpla multe așa că trebuie să rămânem concentrați până la final”, a spus Norbert Maior.

Mihai Manole și Florin Dorca sunt și ei implicați în lupta pentru un loc pe podium la clasa 2WD, după o evoluție constantă pe specialele de macadam din jurul orașului Bacău. „A fost o zi în care am crescut constant ritmul și cred că ne putem îmbunătății poziția în clasament. Sâmbătă este ziua decisivă și sper să putem aduna cât mai multe puncte pentru echipă”, a spus Mihai Manole.

Pentru Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini urmează o zi cu șapte probe speciale cu o lungime de aproximativ 125 km, fără parc de service, iar pentru celelalte echipaje NRA mai au de parcurs 8 probe speciale cu o lungime de aproape 53 km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.