Situație critică la Cluj. Nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru pacienți COVID-19. Medic clujean: „Lumea nu înțelege ce se întâmplă”

Situația generată de pandemia de coronavirus este, în acest moment, una alarmantă la nivelul județului Cluj, care are 65 de paturi la terapie intensivă și toate sunt ocupate, scrie G4Media.

În ciuda acestui fapt, cererile vin în continuare, iar medicii se plâng că pacienții ajung la spital cu forme severe, deși au simptome la începutul bolii, nu se testează sau o fac cu teste rapide și se tratează singuri acasă de frica de a nu fi obligați să stea în carantină.

Conform sursei citate, un medic de la terapie intensivă a explicat situația disperată cu care se confruntă sistemul sanitar clujean.

„Sunt pacienți cu hipoxie severă, nu au aer și cheamă ambulanța, iar ambulanțele se plimbă între spitale fiindcă nu sunt locuri nicăieri. Sunt aceste secții de terapie intermediară, unde se fac intervenții non-invazive, dar foarte mulți au nevoie de ventilație mecanică , iar locuri nu mai sunt.

Lumea nu înțelege ce se întâmplă, dar perioada care urmează e cea mai dificilă din toată pandemia. Oamenii vin la spital netestați, când nu mai pot respira. Preferă să stea acasă și să se trateze singuri. Ajung foarte târziu și cu forme severe. Stăm mai rău decât în aprilie, decât în octombrie/noiembrie, iar cazurile sunt în creștere”, a declarat medicul pentru G4Media.

Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a promis că de săptămâna viitoare vor fi suplimentate numărul de paturi de la ATI.

Incidența din Cluj-Napoca a ajuns duminică la 4.61 la mia de locuitori, în creștere față de sâmbătă, când era 4.48 la mia de locuitori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.