Smartree a raportat o creștere cu 15% a business-ului în primul trimestru

Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, a înregistrat, în primele trei luni din acest an, un avans cu 15% al cifrei de afaceri, comparativ cu perioada similară din 2016.

Astfel, business-ul companiei a ajuns, în primul trimestru din 2017, la 3 milioane de euro, față de 2,6 milioane de euro în anul anterior. Avansul cifrei de afaceri Smartree s-a datorat, pe de o parte, unei cereri mai ridicate pentru serviciile de salarizare și, pe de altă parte, creșterilor raportate pe segmentul de leasing de personal.

„Dintre toate liniile de business, cea mai mare creștere, de aproximativ 19%, a fost înregistrată pe segmentul de muncă temporară. Companiile, dar și angajații, au observat avantajele acestui regim de muncă și îl adoptă tot mai mult”, a declarat  Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Un alt serviciu foarte solicitat în primul trimestru din acest an a fost cel de salarizare, segment care a înregistrat, de asemenea, o creștere în business-ul companiei, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Externalizarea serviciilor de salarizare a devenit o necesitate, dar și o decizie strategică pentru mare parte din companii. Din ce în ce mai multe companii pun accent pe procedurile și sistemele de securitate și confidențialitate oferite de Smartree: audit și compliance, back-up plan, disaster recovery plan, business continuity plan. Totodată, Smartree și-a dezvoltat continuu module și funcționalități noi care să vină în sprijinul proceselor moderne de HR.  Astfel, ne-am crescut veniturile încasate pe acest segment, și ca urmare a implementării de noi module din cadrul suitei de management al resurselor umane: recruitment, traning, expenses”, a subliniat Adrian Stanciu.

În ceea ce privește previziunile pentru anul în curs, Smartree estimează un avans al cifrei de afaceri de  maxim 30%.

În 2016, Smartree a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane euro, cu circa 30% mai mult decât în 2015. Creşterea business-ului a fost susţinută de majorarea cu 10% a numărului de clienți din portofoliu. Pe de altă parte, compania a înregistrat un avans cu 40% al veniturilor din leasing de personal și o creștere cu 20% a veniturilor din servicii de salarizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.