SOC la „U” Cluj – Mai multi sponsori si Dragan Petricevic au parasit vicecampioana Ligii Nationale de baschet feminin!

După aproape doi petrecuti pe banca formației de baschet feminin a Universitatii Cluj, antrenorul Dragan Petricevic și-a anunțat despărțirea de echipa clujeana, iar motivul principal ar fi plecarea mai multor sponsori si diminunarea bugetului echipei.

Antrenorul bosniac a oferit explicatii despre retragerea sa din acest proiect.

„Când am plecat acum doi ani de zile de la Timișoara, nu credeam că poate să existe o despărțire mai tristă, iată că se poate. Este același sentiment și acum, în care nu știu cât de mult pierde Clujul, dar știu că eu voi pierde relația și apropierea cu oameni foarte dragi pe care i-am găsit aici, cu un public minunat. Doar imaginea cu sala plină din meciurile din finala campionatului este un lucru care îmi face și acum pielea de găină, și consider că este o pierdere pentru mine, nu neapărat ca profesionist, ca antrenor, destinul nostru este legat întotdeauna de rezultate, mai ales în România e legat de rezultat, deoarece memoria oamenilor de aici este destul de scurtă în ceea ce privește rezultatul. Eu știam de situația financiară la un moment dat că merge spre o diminuare a bugetului, implicit diminuarea puterii echipei. Liviu Alexa, președintele secției, a fost dispus să îmi mărească salariul, eu am fost dispus să renunț la o parte din bani. Nu aceasta era problema, ci faptul că bugetul de care dispune echipa în acest moment, dacă eu rămâneam, nu era favorabil echipei. Plecarea mea este mai utilă în acest moment pentru acest proiect, care trebuie să continue. Mă bucur că acest proiect va continua suficient de bine susținut încât să aibă din nou o legătură cu vârful, dar nu se poate continua la nivelul la care a fost. Eu unul sunt adeptul pasului înainte și adeptul performanței. Fără să acuz pe cineva, deoarece este dreptul oricui să susțină cu cât dorește sportul de performanță, eu consider că orașul Cluj nu este făcut să facă pași înainte, cel puțin în ceea ce privește activitatea pe care eu o desfășor. Aici din păcate nu s-a putut mai mult. Am hotărât de comun acord cu Liviu Alexa că este mult mai bine să se continue fără mine, cu un sprijin întreg pe care mai pot să îl dau eu în continuare, cu alcătuirea lotului pentru sezonul viitor. Aici este vorba și de cariera unui antrenor la care trebuie să mă gândesc și eu, dar toate aceste lucruri benefice personal nu au contat atât de mult, cât a contat o decizie logică, firească, în urma căruia eu consider că am pierdut, nu e pentru prima dată, nu am pierdut din punct de vedere material, ci uman, acesta fiind un lucru care mă marchează cel mai mult. Nu e o despărțire cu bucurie. Este adevărat că relația cu Clubul Sportiv Universitatatea nu este una pe care eu mi-o doresc, aici consider o relație destul de eșuată deoarece într-un an și jumătate am simțit mai mult lipsă de respect nu față de mine, ci față de echipa de baschet feminin”, este mesajul lui Dragan, unul dintre cei mai iubiti antrenori, citat de totalbaschet.ro.

Referitor la ambițiile de cupe europene, acesta a spus:

„Din păcate, nu am reușit să strângem un număr suficient de sponsori încât să mergem cu un pas înainte, ceea ce ar însemna cupele europene la nivelul la care am dorit și ar însemna să atacăm titlul. Nu putem juca în EuroCup sau în Euroligă, dar există suficiente ligi regionale în Europa sub egida FIBA la care echipa se poate înscrie și poate să-și permită participarea din punct de vedere financiar, dar nu în cea în care am sperat. Am considerat că suntem datori în fața celor 3000 de oameni care au venit atunci la finală și care au plâns când am pierdut finala, suntem datori cel puțin să le oferim încă o dată șansa de a ataca această finală. Eu nu pot să îmi susțin promisiunea ca nimeni nu va celebra un nou titlu în detrimentul nostru, la noi acasă, și atunci consider că este cel mai moral să plec”, potrivit aceleiasi surse.

Petricevic a lăsat semne de întrebare referitor la ce face în continuare:

„Pe viitor sincer nu știu ce voi face. Nu există nicio țintă pentru mine. Consider ca un câștig la această echipă faptul că va avea forța să continue cu sportivele mai tinere și cu străinele cu destulă calitate, mă refer la lotul pe care l-am alcătuit până acum”.

Presedintele sectiei de baschet feminin, Liviu Alexa, a oferit clarificari despre plecarea inopinanta a lui Dragan de la carma echipei.

„Am hotărât de comun acord că cel mai bine ar fi ca Petricevic Dragan să urmeze un alt parcurs, spre alte cluburi capabile cu adevarat de performante, pentru că este un antrenor extraordinar, e la un vârf de carieră și în acest moment nu pot să-i ofer un proiect așa cum și-ar dori și el, și eu, pe măsura realizărilor de anul trecut. Nu e o demisie, nici o demiterem e o decizie intre doi buni prieteni si oameni cu mintea la cap.

În acest moment nu putem să sperăm la mai mult, la un titlu.

Am stat foarte mult în cumpănă dacă să plec și eu din acest proiect, și era cât pe ce să o fac, am promis că eu vin și plec cu Dragan, dar el mi-a explicat că în baschet cel mai important e să fii constant, să nu ai o apariție meteorică. În acest moment, proiectul nu mai poate fi susținut la aceleași cote pentru că au plecat jumătate din sponsori.
Au plecat din motive obiective, nu la toti le merg afacerile la fel de bine. Oricum ar fi, le multumim tuturor, dar nu putem continua la acelasi nivel fara jumatate din forta financiara de anul trecut.

Eu nu cred că sportul de performanță din Cluj este susținut și valorizat așa cum merită. Îmi plânge sufletul să văd cum la echipa de fotbal Sepsi Sf. Gheorghe, din liga a doua, se strang 800.000 euro din bani privați, că în acest oraș noi nu putem susține o echipă de handbal feminin sau de baschet feminin sau că Sepsi are 500.000 euro buget pe an, la baschet feminin, și o arenă de 19 milioane de euro, grație Primăriei, și noi ne antrenăm la Horia Demian, când putem și când ni se dă voie.
Nici eu, nici Dragan Petricevic nu am primit pana la momentul anuntului plecarii lui Dragan un telefon din partea lui Ovidiu Vasu (directorul CS „U” Cluj), să discutăm. PREMIERILE sunt INCA neplatite.

Mă simt dezamăgit, pentru că Dragan și echipa asta merita mai mult respect din partea clubului. Îmi vine să plâng de ciudă pentru că îmi pierd un prieten enorm, Clujul pierde un mare antrenor, dar am ajuns amândoi la concluzia că e mai bine așa. Noi nu putem merge la un nivel mai jos cu un asemenea antrenor și el merită mult mai mult din partea sportului.

In numele meu, al staffului si al Clujului, ii multumesc lui Dragan Petricevic pentru inima lui, pentru caracterul lui, pentru medalia adusa, pentru ca s-a zbatut sa readuca numele Clujului in prim planul baschetului feminin”.

De pregatirea echipei se va ocupa Miljan Medvedj, care a făcut parte din staff-ul tehnic alături de Petricevic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.