ŞOCANT! Clujeni arestaţi în Indonezia pentru trafic cu biblii!

Patru clujeni au fost arestaţi în urmă cu patru zile în Indonezia. Infracţiunea de care au fost acuzaţi este una deosebit de gravă pentru statul indonezian, şi anume prozelitism. Practic, tinerii au făcut trafic cu biblii, infracţiune ce se pedepseşte cu închisoarea. 

Titel Maghiar, Ionuţ Maghiar, Sergiu Berci şi Denis Daniel Ross au plecat în urmă cu o săptămână pe insula Maluku, din Indonezia, pentru a propăvădui creştinismul în rândul musulmanilor. Toţi cei patru fac parte dintr-un cult neoprotestant, cu sediul în Colorado, Statele Unite ale Americii, denumit Alinaţa Creştinilor şi Misionarilor. Niciunul dintre tinerii clujeni nu avea o altă legătură cu biserica creştină decât credinţa. Niciunul nu era pastor, preot, dimpotrivă ei terminaseră facultăţi de Filosofie, Litere, respectiv Telecomunicaţii. În noaptea dintre 7 spre 8 septembrie, aceştia se pregăteau să se întoarcă în România. Însă, din păcate, nu au mai reuşit, fiind arestaţi de către autorităţile indoneziene pentru infracţiunea de trafic cu biblii. Audierea, în cazul lor, a fost fixată pentru data de 14 septembrie.

„Pe drumul de întoarcere au fost prinşi. Noi nu vrem să apelăm la autorităţi deoarece credem că Dumnezeu îi va ajuta şi de această dată. Au mai fost prinşi şi arestaţi şi s-au întors de fiecare dată […] Acum aşteaptăm sentinţa. Am auzit că în data de 14 septembrie a fost fixată audierea din faţa judecătorului „,  a declarat Geanina Gula, logodnica lui Titel Maghiar.

Indonezienii sunt extrem de rigizi când vine vorba de religia lor. Un procent de 80% dintre ei sunt musulmani, iar restul de 20%, creştini sau de alte religii, reprezintă o minoritate mai mult sau mai puţin tolerată.

„Ceea ce se întâmplă acolo este foarte periculos. Ei ştiau la ce riscuri se supun şi pot să vă spun că au mai fost arestaţi şi au stat la închisoare pentru diferite perioade de timp, de la două până la patru luni. Ce se întâmplă în Indonezia este foarte periculos. Cei de acolo dau foc la bisericile creştine şi nu dau voie la introducerea de material creştin în ţară. Dacă te prind cu biblii faci închisoare”, menţioneză Geanina Gula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.