Societatea care administreaza CLUJ ARENA a intrat oficial in FALIMENT! Datoria se ridica la 15.000.000 lei

Judecătorii de la Tribunalului Comercial Cluj au decis in sedinta din 23 august intrarea în faliment a societatăţii care administratea stadionului Cluj Arena. Lichidatorul desemnat acum de către instanța de judecată va trebui să găsească vinovații pentru această criză și să îi tragă la răspundere și imputarea prejudiciului, potrivit stiridecluj.ro

Primăria Cluj-Napoca a fost forțată de lege si a solicitat plata impozitului pe clădire, ajungandu-se la o datorie de 15 milioane lei.

Conducerea de atunci a Consiliului Judetean Cluj, ca acționari la firma care controla stadionul, trebuia sa prevadă necesitatea plății impozitelor și taxelor locale, iar directorul stadionului, Radu Rațiu, se face si el vinovat de aceasta intrare in faliment pentru că nu a avertizat asupra acestui pericol.

Datoria putea fi achitata la bugetul local dacă șefii Consiliului Județean din perioada 2012 – 2015 ar fi decis ca suma recuperată din plata TVA pe construcție să meargă spre plata acestui impozit. În schimb, banii, câteva milioane de euro, au intrat în bugetul general al județului și au fost cheltuiți pentru întreţinerea drumurilor jdueţene, iar societatea care a administrat stadionul a rămas cu această datorie.

„Stabileşte în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a depune la dosar în termen de 40 de zile de la deschiderea procedurii un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor ce au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă conform art. 64 lit. a din Legea nr. 85/2014. Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a efectua notificările prevăzute de art. 99-100 din Legea nr. 85/2014. Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a efectua inventarierea bunurilor debitoarei, în termen de 60 de zile de la deschiderea procedurii, conform art. 101 din Legea nr. 85/2014. Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitoarei. Dispune dizolvarea debitoarei SC C. A. SA. Dispune desemnarea administratorului special în vederea reprezentării intereselor asociaţilor. Dispune comunicarea prezentei instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul debitoarei şi tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi, această din urmă obligaţie fiind în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.