Olimpia Cluj, al doilea succes în UEFA Women’s Champions League!

Olimpia Cluj a obţinut o victorie la scor de neprezentare vineri, 25 august, pe Cluj Arena, în faţa galezelor de la Swansea City, în etapa a 2-a a grupelor UEFA Women’s Champions League şi a urcat pe primul loc al clasamentului.

În prima repriză, campioana României s-a aflat în permanenţă la conducerea jocului şi şi-a dominat modestele adversare, iar singurul gol al primei părţi a venit în minutul 28 de la Cristina Carp, autoarea singurului gol reuşit în primul meci cu ucrainiencele de la Zytlobud 2 Harkov.

După pauză, „olimpicele” au ieşit de la vestiare mult mai motivate şi determinate de a înscrie, iar golul doi a venit în minutul 52, Alexandra „Cici” Lunca a luat o acţiune pe cont propriu, a pătruns în careu, a scos din joc două jucătoare şi a şutat în forţă la colţul scurt. Un gol care ar face invidios chiar şi orice fotbalist e Liga 1. Câteva minute mai târziu, „decarul” Olimpiei, Andreea Voicu, a intrat şi ea în careu, a driblat elegant o jucătoare adversă şi a şutat puternic la colţul lung direct în vinclul porţii galezelor (’58).

Clujencele au fost aproape de golul patru în minutul 64, în urma unei lovituri libere executate de Adina Giurgiu din marginea careului, mingea trecuse razant pe lângă poartă.

Olimpia Cluj a forţat şi golul patru pe finalul meciului, dar nu a mai reuşit să înscrie în ciuda ocaziilor mari avute şi confruntarea s-a încheiat cu scorul de 3-0. La acest scor, campioana României trece pe prima poziţie a clasamentului grupei a 2-a, cu 6 puncte.

Echipele de start:

Olimpia Cluj: Vicker – Meluţă, Havriştiuc, Gorea, Giurgiu – Ciolacu (Tărăşilă, ’66), Bortan, Vătafu – Voicu, Carp (Bâtea, ’50), Lunca (Leinhert, ’83)

Rezerve: Boandă, Bâtea, Nagy, Borodi, Leinert, Raduc Tărăşilă

Antrenor: Marius Suller

Swansea City: Border – Hughes, Witts (John-Davis, ’66), Powe, Lake (Davies, ’65) – Beynon, Hancocks, Newcombe (Franks, ’88), Adams – Passmore, Hosford

Rezerve: Brisland, Davies, John-Davis, Thomas, Pelders, Franks, Roberts-Powell

Antrenor: Ian Owen

Arbitru principal: Awa Augustyn (POL)
Asistenţi: Katarzyna Wasiak (POL), Solenne Bartnik (FRA)
Al patrulea oficial: Florence Guillemin (FRA)
Observator de arbitri: Maria Luisa Villa (ESP)
Delegat UEFA: Scilla Gennaro (ITA)

Cartonaşe galbene: Bâtea (’77) // Witts (’64), Beynon (’69)

Spectatori: 300

Meciul dintre Olimpia Cluj şi Swansea City a fost transmis în direct pe Youtube şi poate fi văzut mai jos:

În celălalt meci al zilei de astăzi, scoţiencele de la Hibernian s-au încurcat şi au smuls doar o remiză, scor 1-1, în meciul cu ucrainiencele de la Harkov.

Luni, 28 august, vor avea loc ultimele meciuri din grupele UEFA Women’s Champions League, ambele se vor juca de la aceeaşi oră (18:00):

WFC-2 Kharkiv – Swansea City (Clujana)
Olimpia Cluj – Hibernian (Cluj Arena)

Intrarea la meciuri este liberă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.