Răzvan Burleanu, la Cluj, despre şansele infime ale „tricolorilor” la mondialul din Rusia. „Să continuăm să sperăm”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a venit astăzi la Cluj-Napoca pentru a le încuraja pe fetele de la Olimpia Cluj-Napoca în meciul al doilea din grupa a 2-a din UEFA Women’s Champions League împotriva galezelor de la Swansea City. Şi a avut ce vedea, o victorie cu 3-0 pentru campioana României, succes care o propulsează pe primul loc al grupei înaintea meciului decisiv de luni, 28 august, cu Hibernian.

După eliminarea FCSB-ului, Olimpia Cluj a rămas singura reprezentantă a României în cea mai titrată competiţie inter-cluburi, Champions League, varianta feminină. Preşedintele FRF le-a felicitat pe jucătoare şi le-a urat succes în meciul cu Hibernian. 

Burleanu a vorbit în faţa presei locale despre şansele infime ale „tricolorilor” de a se califica la Campionatul Mondial din Rusia, despre grupa accesibilă pe care o va avea FCSB în Europa League, precum şi despre începutul de foc al campionatului.

„Un obiectiv care poate să stea în picioare pentru o echipă românească este calificarea în grupele Europa League, dar ne dorim să avem mai multe echipe în această competiţie şi nu doar una aşa cum este în acest moment.

Steaua are o grupă accesibilă, se pare că întotdeauna au avut parte de noroc în întâlnirea adversarilor, au avut noroc şi în ceea ce priveşte de Sporting, chiar dacă nu au reuşit să treacă de ei, dar a fost cel mai accesibil adversar pe care l-au avut”, a declarat preşedintele FRF.

Întrebat ce îşi doreşte ca preşedinte al federaţiei de la aceste meciuri cu Armenia şi Muntenegru, Burleanu a făcut apel la speranţă. „Să continuăm să sperăm la calificarea la mondial, sunt şanse mici pe care le avem în acest moment, dar jucătorii şi staff-ul tehnic trebuie să se agaţe de orice speranţă pe care o mai avem şi să câştige următoarele două meciuri”, a precizat Burleanu.

Despre o posibilă înlocuire a lui Daum cu Cosmin Contra

„Nu s-a pus niciodată în discuţie varianta înlocuirii lui Christoph Daum cu Cosmin Contra, nu s-au iniţiat şi nu au avut loc discuţii cu alt antrenor. Avem un contract pe care vrem să îl ducem până la bun sfârşit după care o să avem o analiză şi vom vedea în ce direcţie o luăm”, a declarat ferm preşedintele federaţiei.

Despre alegerea lui Mircea Lucescu în funcţia de selecţioner al Turciei

„E o pierdere pentru fotbalul românesc şi în acelaşi timp era o situaţie în care nu aveam cum să îl avem pe Mircea Lucescu la echipa naţională pentru că avem un antrenor sub contract, nu aveai cum să îl aduci”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Despre lupta pentru titlu şi războiul declaraţiilor între CFR şi Steaua

„Acuze au fost întotdeauna şi vor fi, câteodată uităm foarte repede dar ele ne caracterizează. De foarte multe ori încercăm să găsim vinovaţi în afara noastră, şi mă refer la echipele de club, dând vina pe arbitraj. Vedem un CFR Cluj foarte întărit şi va fi cu siguranţă una dintre candidatele la titlu anul acesta”, a spus preşedintele FRF.

Întrebat de ce consideră că este criticat Christoph Daum, Burleanu a declarat că aceste critici vin ca urmare a faptului că selecţionerul nu face parte din niciun grup de interes. „Christoph Daum mai este criticat şi din simplul fapt că nu face parte din niciun grup de interes, şi sunt grupuri de interes în fotbalul românesc, au fost şi vor fi în continuare. Nu cred că vom reuşi noi să ducem la dispariţia lor. Interesele sunt foarte mari la nivel de echipă naţională”, a mai concretizat acesta.

Vineri, 1 septembrie, de la ora 21:45, România va întâlni reprezentantiva Armeniei, pe Arena Naţională, iar în 4 septembrie va juca ultimul meci al preliminariilor, în deplasare, cu Muntenegru, de la 20:45. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.