„Someșul mizerabil”, o imagine deplorabilă și dezastruoasă a neputinței administrației locale – FOTO

Albia Someșului din zona Sălii Sporturilor „Horia Demian” arată, din nou, deplorabil și dezastruos, plină de alge și deșeuri, semn că stăvilarul montat în zona ștrandului Sun pentru a ține departe gunoaiele nu dă randament.

Dacă te duci să faci o plimbare pe malul Someșului cu iubita, soția sau copilul, în zona podului Garibaldi, te apucă greața când te uiți cum arată râul care are un potențial uriaș pentru turism. Peturi, resturi, gunoaie, alge peste alge, astfel se poate descrie în cuvinte imaginea Someșului în această vară toridă, iar autoritățile locale nu par să găsească soluții viabile și pe termen lung pentru a-l menține curat. Nici măcar rățuștele nu mai au unde să înoate din cauza algelor și vegetației acvatice. Presa locală a scris de nenumărate ori că stăvilarul montat în zona ștrandului Sun pentru a ține gunoaiele este inutil și nu dă randament, dar cine să citească și să ia măsuri?

Someșul navigabil? O glumă proastă

Am obosit de câte ori am auzit eterna promisiune de campanie electorală cu Someșul navigabil. Noi nu suntem în stare să menținem râul curat și să îl întreținem, dar visăm la proiecte utopice. Haideți să găsim întâi soluții de a menține acest râu curat și fără alge, apoi să ne gândim cum să-l transformăm în navigabil. Să le luăm pas cu pas, întâi să menținem Someșul curat și apoi să facem planuri cum să devină navigabil. 

Cu două zile înainte de festivalul UNTOLD, care aduce la Cluj-Napoca mii de turiști din toate colțurile lumii, vă prezentăm astăzi câteva fotografii elocvente surprinse de reporterul eClujeanul.ro cum arată Someșul la ora actuală și le recomandăm funcționarilor din Primăria Cluj-Napoca să mai ia pulsul orașului din când în când, să mai facă muncă de teren, nu să stea toată ziua în birouri.

Ne întrebăm oare ce impresie își vor face miile de turiști care ne vor vizita în perioada următoare când vor admira „splendoarea” de pe Someș?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.