Spadasina Ana Maria Brânză a castigat medalia de AUR la Cupa Mondială de la Budapesta

Ana-Maria-Branza-300x199

Spadasina Ana Maria Brânză a cucerit, duminică, medalia de aur la etapa de Cupă Mondială de la Budapesta, după ce a învins-o în finală pe Irina Embrich (Estonia), cu 15-7.

Anterior, Ana Maria Brânză a învins-o pe Lyubov Shutova (Rusia), cu 11-10, în semifinale, după ce în sferturi trecuse de Marta Ferrari (Italia), cu 15-11.

În primele faze ale competiţiei, Ana Maria Brânză a trecut de adversare din Germania, Ungaria şi Suedia.

Medalia de argint a revenit estoniencei Irina Embrich, iar cea de bronz italiencei Rosella Fiamingo şi rusoaicei Lyubov Shutova.

În cadrul aceleiaşi competiţii, Bianca Benea, Ioana Adriana Dumitru şi Amalia Tătătan au fost eliminate în primul tur, Raluca Cristina Sbârcia şi Simona Pop au ratat calificarea în primele 32 de locuri, în timp ce Ana Maria Constantin s-a calificat în această fază, dar nu a trecut mai departe.

Biografie

Ana Maria Brânză (n. 26 noiembrie 1984) este o scrimeră de origine română, legitimată la FC Steaua București în cadrul secției de scrimă din anul 2001. De asemenea, este multiplă campioană națională la juniori și seniori. La Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing a câștigat medalia de argint, nereușind să o învingă pe nemțoaica Britta Heidemann.[2]

Din anul 2007 este Maestru Emerit al Sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.