Specialiștii UMF Cluj, în acțiune! Peste o tonă de dezinfectant produs și peste 3500 de testări COVID-19 realizate

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca s-a implicat încă de la începutul pandemiei în lupta împotriva epidemiei de coronavirus. 

Conform rectorului UMF, Anca Buzoianu, peste o tonă de dezinfectant a fost produs până acum în laboratorul Facultății de Farmacie, respectiv peste 3.500 de testări COVID-19 au fost realizate de specialiștii UMF.

UMF „Iuliu Hațieganu” contribuie la eforturile autorităților de a ține sub control pandemia, folosindu-și toate resursele în beneficiul sănătăţii publice.

Suntem în continuare pe baricade și până în acest moment, ne-am implicat cu toate forțele pentru sprijinirea spitalelor, a personalului medical și a persoanelor vulnerabile:

O cantitate record de dezinfectant (peste o tonă) a fost produsă în laboratorul Facultății de Farmacie și apoi distribuită către spitale.

Peste 3500 de testări COVID-19 au fost realizate de cercetătorii de la Centrul de Genomică Funcțională și Medicină Translațională și specialiștii din cadrul Laboratorului Disciplinei de Medicină Legală.

Peste 100 de cadre didactice se află în linia întâi, în spitalele din Cluj-Napoca.

Centrul de Consiliere Psihologică din cadrul universității oferă suport personalului sanitar.

Studenții voluntari oferă sprijin bătrânilor și persoanelor vulnerabile atât prin acțiuni pe teren, cât și prin intermediul platformei Medici Pentru Tine.

Avem în continuare nevoie de ajutorul comunității clujene pentru prepararea de dezinfectanți și facem din nou un apel către cei care pot dona alcool etilic. Dorim să le mulțumim, pe această cale, celor care ne-au susținut până acum: S.C. Prodvinalco S.A., S.C. MEDDO S.R.L., UBB – Facultatea de Chimie, CBC Campus, S.C. Laboratorium S.R.L., INCDTIM Cluj, Asociația Educație și Caritate, Mircea Moldovan.

Muncim cu dăruire, determinare și speranța că vom depăși aceste momente de grea încercare. Rămânem solidari și vom continua să investim toate resursele pe care le avem pentru a putea clădi împreună un viitor mai sigur”, a anunţat rectorul UMF, Anca Buzoianu, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.