Spectacol de „samba” pe Cluj Arena. „U” vs Șahtior Donețsk 0-2

Universitatea Cluj a fost învinsă, duminică, de Șahtior Donețsk, scor 0-2, într-o partidă amicală disputată pe Cluj Arena, în fața a nu mai puțin de 4.000 de spectatori.

Președintele onorific al Universității Cluj, Remus Câmpeanu, i-a oferit lui Mircea Lucescu un tricou personalizat semnat de toți jucătorii „studenților”. Cele două formații au făcut o poză de grup înainte de startul partidei.

Prima ocazie a Șahtiorului a venit în minutul 14, Veselovsky l-a blocat pe Alex Teixeira, mingea a ajuns la Fred, dar șutul acestuia nu a prins cadrul porții. Luiz Adriano a încercat să îl surprindă pe Veselovsky cu un șut la colțul scurt, dar mingea a trecut alături (17). Slovacul a avut respins șutul lui Fernando din marginea careului (23). Fernando a deschis scorul în urma unui corner, iar Șahtior a preluat conducerea pe Cluj Arena (26). Atacantul Mengolo a scăpat spre poartă, a driblat un fundaș al oaspeților, dar șutul acestuia a trecut razant pe lângă stâlpul porții lui Sarnavski (36). Cea mai mare ocazie de gol a Universității.

Brazilienii lui Mircea Lucescu au dominat autoritar prima repriză, reușind să ofere și câteva momente de spectacol pentru cei 4.000 de spectatori prezenți în această după-masă pe Cluj Arena.

Au intrat în repriza secundă la Universitatea. Niculescu (portar), Ciupe, Doru Bratu, Raul Costin și noua achiziție Danzell Gravenberch.

Boutadjine a executat înșelător o lovitură liberă de la 20 de metri, dar portarul oaspeților a respins de sub bară (48). Taison a scăpat singur cu Niculescu, l-a driblat și a marcat pentru 2-0 în minutul 51. Stojanovic a expediat un șut în forță din marginea careului, dar mingea s-a oprit în brațele portarului (57).

Andrei Lungu, Dos Santos și Martins i-au înlocuit pe Mușat, Boutadjine și Cristocea (69).

Gravemberch a șutat în forță de la 30 de metri, mingea a fost respinsă în corner de portar (72). Ciupe a pătruns periculos în careu, mingea a ajuns la Kovacs, dar tânărul jucător al „studenților” a fost blocat în momentul centrării (73). Finalul de meci a fost lipsit de ocazii importante, Universitatea nu a pus prea multe probleme defensivei oaspete. Singura situație notabilă a venit în minutul 90, avându-l la finalizare pe Mengolo, care a ratat o ocazie importantă de a înscrie golul de onoare, dar Sarnavski a respins. Meciul se încheie cu un șut al lui Ciupe din lovitură liberă, reținut de portar. Brazilienii din lotul Șahtiorului au oferit un spectacol fotbalistic frumos în această seară pe Cluj Arena.

Echipele de start:

„U” Cluj: Veselovsky – Jovanovic, Ninu, Skvorc, Mușat – Boutadjine, Cristocea, Bucșa, Stojanovic – Viveiros, Mengolo

Rezerve: Niculescu, Ciupe, Dos Santos, A. Lungu, R. Costin, D. Bratu, L. Kovacs, Martins, Gravenberch

Antrenor: George Ogăraru

Șahtior Donețsk: Sarnavski – Dentinho, Krivtov, Cigrinski, Azevedo – Fred, Fernando, Douglas Costa – Alex Teixeira, Taison, Luiz Adriano

Rezerve: Kanibolotski, Volovik, Ismaily, Marlos, Bernard, Duts, Tankovski, Serghei Bolbat

Antrenor: Mircea Lucescu

Arbitru principal: Dan Dreve
Asistenți: Gero Szabo, Marius Bălan
Arbitru rezervă: D. Lunca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.