Spectacole de la Teatrul de păpuși „Puck”, pentru copiii din sate

Teatrul de Păpuși „Puck” va prezenta pe parcursul acestei săptămâni o serie de spectacole pentru copiii din mediul rural al județelor Cluj și Bistrița-Năsăud, de la Fizeșu Gherlii la Apahida, Cămărașu sau Nicula.

Totodată, la sediul instituției se va juca sâmbătă, 9 iunie 2018, de la ora 11.00, spectacolul „Szegény Dzsoni és Árnika”/”Sarmanul Djoni si Arnica”, după Ervin Lázár, iar duminică, de la 11.00, respectiv 12.30 „Rățușca cea urâtă”, după Hans Christian Andersen.

De asemenea, joi, 7 iunie, de la ora 11.00 și 12.45, „Croitorașul cel Isteț” va avea reprezentații la Mociu și la Cămărașu.

Tot joi, de la ora 12.00 spectacolul „Șoricelul fără frică”/”Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, după Frații Grimm, în regia lui Urmánczi Jenő, va fi jucat pe scena teatrului.
Piesa „Szegény Dzsoni és Árnika”/”Sărmanul Djoni și Arnica”, după Ervin Lázár, ce va fi jucată sâmbătă, 9 iunie, de la ora 11.00, cuprinde o poveste despre dragoste adevărată, responsabilitate, loialitate, perseverență, libertate și multe alte valori fundamentale. Eroul acțiunii este sărmanul Djoni, cel care, în ciuda comploturilor rău intenționate și seducțiilor răutăcioase ale Vrăjitoarei cu O Sută de Chipuri, ajunge să își cunoască până la urmă adevărata iubire, pe Árnika, frumoasa fiică a regelui Östör.

Regia este semnată de Varga Ibolya. Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Duminică, 10 iunie, de la orele 11.00 și 12.30, micii spectatorii sunt așteptați să urmărească acțiunea poveștii „Rățușca cea urâtă”, după Hans Christian Andersen.

Este povestea plină de sensibilitate a puiului de lebădă rătăcit în cuibul unei rațe, primit cu ostilitate în ogradă și plecat în lume ca să își găsească rostul adevărat.

„Lebăda cea tânără devine reprezentarea frumuseţii absolute, transfigurată de nobleţea suferinţei. Memoria penajului gri, memoria răţuştii urâte, e tributul plătit unui vis împlinit, care şi el pare la fel de trecător precum clipele de coşmar : Pe vremea când eram o răţuşcă urâtă nici în vis nu m-aş fi gândit la atâta fericire!”, explică Varga Ibolya, regizorul spectacolului.

Distribuția este alcătuită din Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Adina Ungur, Călin Mureșan și Andra Ștefan. Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.