Spectacole non-verbale, pe scena Teatrului „Puck” în weekend

Finalul aceste săptămâni va aduce la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca spectacolele non-verbale Mimorózart, în regia lui Palocsay Kisó Kata, precum și „Strada cu îngeri”, în scenariul și regia lui Decebal Marin.

Actorii de la secția maghiară a instituției vor prezenta sâmbătă, 25 februarie, Mimorózart, spectacol alcătuit din zece scene cu păpuşi, folosind tehnici diferite de mânuire. Inspirată de picturile spaniolului Joan Miró şi de muzica lui Wolfgang Amadeus Mozart, povestea scenică are ca eroi călători și clovni, într-o lume a fanteziei.

„Atmosfera jocului, datorată muzicii lui Mozart, este proaspătă și jucăușă. Caracteristicile spectacolului sunt umorul, armonia, seninătatea și libertatea jocului”, declară Palocsay Kisó Kata, regizoarea spectacolului.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

„Strada cu îngeri”, în scenariul și regia lui Decebal Marin, va avea reprezentații duminică, 26 februarie, de la orele 11 și 12.30. Spectacolul non-verbal a avut premiera de curând și ilustrează legătura dintre oameni și îngeri.

„Fiecare dintre noi are parte de miracole cotidiene: avem momente de iluminare, momente de inspirație, când ni se pare că simțim atingerea angelică a lumii spirituale. Poate se întâmplă atunci când ne îndrăgostim, poate când ieșim în natură sau când interacționăm cu animalelele. Ne emoționează, iar acea lumină se trezește și se amplifică. Despre această lumină vorbește spectacolul. Avem mai multe personaje și vedem ce se întâmplă cu ele când lumina se trezește: se îndrăgostesc, se iartă, se bucură. Este un demers sensibil, delicat și onest”, precizează Decebal Marin.

Vârsta minimă recomandată este de 8 ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.