Spectacole pentru copii, dar și pentru adolescenți, la Teatrul „Puck”

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” prezintă și această săptămână spectacole de la Cluj în alte localități. În zilele următoare, publicul clujean este așteptat la sediul instituției la spectacole pentru copii, cum ar fi „Turnuleţul”/ „A tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó, „Spiridușul voinic”, în regia Andreei Bolovan, precum și pentru adolescenți, cum este „Buzunarul cu pâine”, de Matei Vișniec, în regia Ibolyei Varga.

Primul spectacol al săptămânii a fost „Ha én lennék Mátyás Király”/„Dacă aș fi Matia Corvin” (în regia lui Urmánczi Jenő), prezentat pe scena Teatrului „Puck” atât luni, 21 iunie, cât și miercuri, 23 iunie. Marți, 22 iunie, „Spiridușul voinic” a fost prezentat la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud, iar la sediul teatrului clujean a avut loc o reprezentație a spectacolului „Palkó és Panna”/ „Palkó și Panna”, în regia Laurei Pünkösti. Miercuri, 23 iunie, „Spiridușul voinic” s-a jucat pentru copiii din Bistrița, la Palatul Culturii din localitate.

Spectacol pentru copii mici

La finalul săptămânii, artiștii Teatrului „Puck” îi așteaptă pe cei mici cu două spectacole. Sâmbătă, 26 iunie, de la ora 11, este programat spectacolul „Turnuleţul”/„ A tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó. Acțiunea începe cu un grup de păpuşari care vizitează un grup de copii şi aduc păpuşi şi cuburi colorate. După o scurtă prezentare şi iniţiere în regulile jocului, actorii şi copiii construiesc împreună turnuleţul, elementul central al povestirii, cântând un cântec pe care copiii îl învaţă în timpul jocului. „Construcţia” finalizată va funcţiona ca paravan, separând spaţiul comun în spaţiul scenic şi spaţiul destinat publicului. În distribuție: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs și Mostis Balázs.

Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de doi ani.

„Poți să fii voinic, chiar dacă ești mic”

De asemenea, duminică, 27 iunie, de la orele 10 și 12.30, va fi prezentat spectacolul „Spiridușul voinic”, în regia Andreei Bolovan. Este un spectacol foarte colorat, impresionant din punct de vedere vizual, cu păpuși expresive și decoruri pline de culoare, cu licurici aurii care dansează, alcătuind o atmosferă magică.

„Tema spectacolului se concentrează pe ideea că poți să fii voinic, chiar dacă ești mic. Sunt sigură că cei mici se vor identifica cu spiridușul Cic, personajul principal. El parcurge un drum inițiatic, de maturizare, în care înțelege ce înseamnă responsabilitatea, prietenia, curajul și perseverența în a-ți urma scopul și a avea încredere în tine. Mi se pare o temă inspirată atât pentru cei mici, care descoperă viața încă din copilărie, dar și pentru cei mari”, subliniază Andreea Bolovan.

Distribuția este alcătuită din Ion Iurcu, Iulian Lungu și Andreea Bolovan, iar Cosmin Cîrlea asigură figurația.

Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, muzica de Kevin MacLeod, iar pregătirea muzicală de Robert Papp. De asemenea, Attila Nagy asigură sound design-ul, iar Călin Negrea se ocupă de light design.

Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Expoziția „Muzeul Păpușilor – Prieteni din povești” mai poate fi vizitat până duminică, 27 iunie.

Spectacol de Matei Vișniec, pentru adolescenți

Totodată, luni, 28 iunie, de la ora 19, adolescenții sunt așteptați la spectacolul „Buzunarul cu pâine”, o tragicomedie absurdă despre conștiință, despre omenie, despre moarte și, în același timp, o critică adusă convențiilor morale în care se complace omul modern.

„Acesta, obsedat de sistemul de valori morale complexe pe care le-a construit, nu abandonează problema, dar nici nu o rezolvă. Stă și dezbate. Își umple buzunarele cu pâine, aruncă pâine în puț cu nemiluita în loc să scoată câinele disperat. Amână să acționeze eficient. Caută responsabili, caută soluții, face planuri, delegă acțiuni de salvare. Toate acestea le face de regulă din confortul unui fotoliu, în adăpostul teoriilor, perorând discursuri despre cauze nobile”, declară Varga Ibolya.

Spectacolul face parte din programul „Nocturne”, cuprinzând momente artistice destinate publicului tânăr și adult, lansat de Teatrul „Puck” cu ani în urmă.

Regia este semnată de Varga Ibolya, scenografia de Radu Lărgeanu, muzica de Venczel Péter. Distribuția este alcătuită din Dana Bonțidean și Adina Ungur, iar Cosmin Cîrlea asigură figurația.

Spectacolul este prezentat în limba română. Vârsta minimă recomandată este de 14 ani.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca în zilele de sâmbătă și duminică va costa 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 28 de lei (pentru adulți), 14 lei (pentru pensionari) și 7 lei (pentru preșcolari, elevi și studenți).

Abonamentul  cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Mai multe detalii, aici

Amintim că, întrucât locurile reglementate în contextul pandemiei sunt limitate, iar interesul publicului este foarte mare, accesul la Teatrul „Puck” se face doar pe baza unor rezervări prealabile. Telefonic, rezervările pentru spectacolele din weekend se fac de luni până vineri, în intervalul orar 8-15, la următoarele numere de telefon: 0731837691 – Lucian Boldor (impresar secția română) și 0731837693 – Jakabfi Agnes (impresar secția maghiară).

Reguli de acces

Accesul publicului la spectacolele Teatrului „Puck” se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție. De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii. Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.

Spectatorii își vor dezinfecta mâinile la intrare. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis. Numărul maxim de persoane admise la evenimentele din weekend este de 50.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.