Spectacolul clujean „Mimorózart”, dublu premiat la Festivalul FUX de la Oradea

Spectacolul Mimorózart, regizat de Kiso Palocsai Kata, interpretat de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca a fost distins cu două premii la Festivalul Teatrelor Maghiare Profesioniste de Păpuși din Ardeal (FUX) de la Oradea.

Cea de-a 3-a ediție a Festivalului FUX a avut loc la Oradea între 2 și 7 octombrie. Au participat în competiție, alături de producția Teatrului Puck, spectacole precum cele ale Teatrului Maghiar de Stat „Csiki Gergely” din Timisoara, Teatrului „Szigligeti Ede” – Trupa Liliput din Oradea, Teatrului de Nord Satu Mare – Trupa Brigella sau ale Teatrului de Păpuși „Cimborák” din Sfântu Gheorghe. Evenimentul își propune să reunească teatrele de păpuși maghiare profesioniste din România.

În cadrul festivității de decernare a premiilor, desfășurată sâmbătă, 7 octombrie, Secția Maghiară a Teatrului de Păpuși „Puck” a obținut Premiul Juriului de Copii și Premiul pentru cea mai bună scenografie.

Mimorózart este un spectacol non-verbal care li se adresează atât copiilor de peste 4 ani, cât și publicului adult, având la bază lucrările lui Joan Miró și muzica lui W. A. Mozart. Personajele sunt călători, clovni, drumeți care creează lumea Mimorózart, lume în care fantezia noastră poate zburda liber. Creatorii spectacolului și-au propus să reprezinte această lume prin culorile, formele și materialele folosite. Proiectul este realizat de echipa de la secţia maghiară a instituţiei. Regia este semnată de Palocsay Kisó Kata, scenografia de Lőrincz Gyula, pe muzica lui W. A. Mozart. Din distribuție fac parte László Réka și Okos Attila Ákos.

Următoarea reprezentație a spectacolului „Mimorózart” este programată în data de 11 noiembrie, de la ora 11, la sediul instituției. Biletele se pot achiziționa, la fața locului, cu o oră înainte de începerea spectacolului sau telefonic, la numărul de telefon 0731837693.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.