Spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, în curând la Câmpia Turzii și pe scena Teatrului „Puck”

Crăiasa Zăpezii, considerată una dintre cele mai frumoase povești de Hans Christian Andersen, revine în fața publicului clujean vineri, 14 decembrie, când va avea loc o reprezentație la Câmpia Turzii și duminică, 16 decembrie când spectacolul va fi prezentat pe scena Teatrului „Puck” din Cluj-Napoca.

Micii spectatori din Câmpia Turzii vor avea parte, vineri, 14 decembrie 2018, de la ora 10, de spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, după Hans Christian Andersen, în regia lui Traian Savinescu, prezentat de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” Cluj Napoca. Evenimentul va avea loc Casa de Cultură „Ionel Floașiu” din localitate.

Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de glacial. Obstacolele-test pe care Gerda le depășește, cu efort și sacrificii, pentru a-și proba devotamentul față de Edgar, dau seama despre forța unui caracter în devenire.

Renul Kariboo, un personaj de neuitat și foarte îndrăgit de copii, dă o notă de umor aparte spectacolului, interacționând deseori cu publicul.

Basmul lui Hans Christian Andersen este regizat de Traian Savinescu, care a realizat și sound-ul și light designul. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Frunzina Anghel/ Laura Corpodean, Ramona Atănăsoaie / Angelica Pamfilie, Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Călin Mureșan/ Iulian Lungu și Andra Ștefan. Scenografia este semnată de Epaminonda Tiotiu, designul video de Gaal Csaba și sculptura de Florin Marin.

Reprezentațiile de pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca sunt programate pentru duminică, 16 decembrie, de la orele 11 și 12.30.

Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 11 are loc pe scena Teatrului „Puck” spectacolul „Micimackó / Ursulețul Winnie Pooh”. Acțiunea se petrece în Pădurea de 100 de acri, casa plină de veselie a ursulețului și a prietenilor săi, timidul Purceluș, Iepurele cel ager, melancolicul Aiurel, exuberantul Tigru, blânda Kanga cu aventurosul ei Roo și înțeleptul domn Bufniță.

Regia este semnată de Kovács Ildikó, scenografia de Valentin Codoiu, muzica de Péter Vermesy, iar György László este asistent de regie.

În distribuție: Giriti Réka, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Kötő Áron și Urmánczi Jenő.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

În cursul acestei săptămâni, spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi kalandjai” /”Aventurile lui Paprikajancsi”, în regia lui Vadas László s-a jucat la Câmpia Turzii (marți, 11 decembrie), iar „Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita, a fost prezentat la grădinițele „Mămăruța” de pe Bulevardul 21 decembrie 1989, respectiv Someșeni (miercuri, 12 decembrie și joi, 13 decembrie). Același spectacol este programat și pentru duminică, 16 decembrie, în Parohia Florești. De asemenea, spectacolul „Baladele balaurului”, în regia lui Imecs-Magdó Levente, are două reprezentații pe scena Teatrului „Puck” vineri, 14 decembrie, de la orele 10 și 12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.