Sportivi cu suflet mare! Rugbyiștii de la „U” Prodvinalco au donat sânge pentru victimele din Colectiv

Echipa de rugby masculin din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Cluj continuă seria acțiunilor caritabile. După ce anul trecut, rugbyștii Universității Cluj au donat sânge, iar bonurile au fost valorificate în produse alimentare care au fost donate copiilor de la Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Onufrie cel Mare”, de lângă Mănăstirea clujeană „Acoperământul Maicii Domnului”, marți, 24 noiembrie, întreaga echipă „U” Prodvinalco a participat la o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină.

rugbysti clujeni donare sangeSângele donat este pentru victimele din Clubul Colectiv, iar bonurile primite vor fi donate Centrului judeţean pentru ajutorarea familiilor şi copiilor aflaţi în dificultate. Beneficiarii direcţi sunt copiii şi persoanele adulte aflate în dificultate, copiii cu dizabilităţi, autism sau cu tulburări din spectrul autist, persoanele adulte cu dizabilităţi, persoanele cu demenţa Alzheimer și tinerii care părăsesc sistemul de protecţie.

„Încercăm să facem o tradiție din a-i spijini pe cei care sunt în dificultăți materiale sau de sănătate. Ne bucurăm că din puținul pe care îl avem, putem să aducem bucurie în sufletele celor care nu au posibilități financiare”, a declarat Bogdan Cantor, managerul echipei universitare.

„Ne-am dorit de mult să facem această acțiune civică, dar nu am putut din cauza programului competițional. Ne bucurăm foarte tare că am putut ajuta la salvarea unei vieți și o să continuăm astfel de activități”, a spus căpitanul ‘alb-negrilor’, Csaba Gal.

Rugbyștii vor face din nou o vizită Mănăstirei clujene „Acoperământul Maicii Domnului” din Tăuți, de lângă Floresti, pentru a spijini în demersurile administrative pe care le întreprinde Mănăstirea, împreună cu partenerii de la Compania de Apă Someș S.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.