Știrea care contează! O pianistă clujeană în Casa Memorială a lui Giuseppe Verdi

Ana Luminița Pop, elevă în clasa pregătitoare la Școala Gimnazială „Elf” din Cluj-Napoca,  a obținut Premiul I la prestigioasa competiție internațională „Piano Talents”, un eveniment organizat în perioada 9-15 iunie 2015 în Italia, la Casa Memorială din Milano a marelui compozitor Giuseppe Verdi.

ana luminita pop

Ediția a V-a a Concursului „Piano Talents” din Milano a reunit concurenți din peste 27 de țări. Clujeanca Ana Luminița Pop a concurat la categoria A, cu 12 pianiști din 7 țări (Italia, Spania, Austria, Macedonia, Ucraina, Vietnam, România), câștigând Premiul I.  Prin urmare, a primit invitația juriului de a cânta în cadrul Galei Laureaților, evenimentul de închidere a concursului, găzduit într-o locație specială, cu răsunet pentru orice muzician: Casa Memorială din Milano a marelui compozitor italian Giuseppe Verdi. Membrii juriului au fost Albert Mamriev (președinte), Vincenzo Balzani, Vsevolol Dvorkin, Aki Kuroda și Catia Iglesias.

Ana Luminița Pop a fost interesată încă de mică de tot ceea ce ține de muzică, sprijinită și ajutată fiind în dezvoltarea acestei pasiuni de către doamna conferențiar universitar doctor Cipriana Gavrișiu. În prezent este elevă a Școlii Elf, absolventă a clasei pregătitoare, unde se bucură, alături de colegii ei de clasă, de un număr mare de activități menite să îi sprijine pe copii în identificarea și dezvoltarea talentelor indiviuale.

Tânăra și-a început activitatea competițională la vârsta de 6 ani, când a fost deja laureată în cadrul unui număr mare de competiții de profil: Concursul de intepretare a muzicii românești „Sigismund Toduță” Bistrița (2014 și 2015), Concursul de Interpretare Instrumentală și Arte Vizuale – Sighetu Marmației (2014 și 2015), Concursul Național de Interpretare Vocal-instrumentală „Viva la Musica” Zalău (2014), Festivalul „J.S. Bach” – Cluj-Napoca (2015), Festivalul Pro Piano (2014 și 2015).

Cu un palmares atât de bogat deja, odată cu acest premiu I la un concurs internațional, Ana se arată determinată să calce pe urmele colegei ei mai mari, Cristiana Dragoș-Roman, elevă tot la Școala Gimnazială „Elf”.

One thought on “Știrea care contează! O pianistă clujeană în Casa Memorială a lui Giuseppe Verdi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.