25.000 de participanți în a doua zi la Electric Castle! Soare, activități eco și cei mai așteptați artiști în weekend la Castelul Banffy

Singurul festival care are loc pe domeniile unui castel medieval a devenit foarte popular nu doar printre fani, ci și printre artiștii care urcă pe scenele Electric Castle seară de seară. Încântați să fie în Transilvania și fermecați de atmosfera castelului Banffy de la Bonțida, artiștii au parte de o experiență memorabilă și urcă pe scenă deciși să le transmită acest sentiment și mulțimii care a venit să-i vadă și să îi asculte live.

Electric Castle, ziua 2, foto Vlad Gabriel

„Am fost prezenți la foarte multe festivaluri din lume și uneori e greu să ne amintim pe unde am fost și pe unde nu. Dar un lucru e sigur – Electric Castle nu o să îl putem uita niciodată”, spuneau aseară cei de la THE GLITCH MOB, care au urcat pe scena principală a festivalului, Boiler Stage.

Foto © Vlad Cupșa
Foto © Vlad Cupșa

Curtea castelului a fost plină încă de la show-ul SUBCARPAȚI, trupa care a reușit să spargă norii strânși peste Bonțida și să dea startul vremii perfecte pentru weekend. Părintele drum & bass, cel care a făcut istorie în acest stil muzical, RONI SIZE și-a confirmat reputația pe scena Electric Castle, iar NETSKY le-a lansat fanilor și o provocare – să facă mai mult zgomot decât s-a făcut vreodată în România. Cei 25.000 de fani au răspuns într-un glas!

Netsky

Weekendul la Bonțida a început cu cer senin și temperaturi de 25 de grade Celsius. Muzica e non-stop: primii artiști au urcat azi pe scenele The Mill și Booha Mansion de la 7 dimineața, iar scena The Roots s-a deschis la ora 12.

Până la concertele de diseară, fanii au timp să participe și la activitățile planificate în timpul zilei. CASTLE LINE reunește cei mai buni rideri de BMX și MTB Dirt; calificările încep la ora 14, iar concursul se va întinde pe durata întregii zile, urmând ca mai pe seară să aflăm cine va fi „regele castelului”. Dawid Godziek, unul dintre cei mai respectați rideri din lume, va juriza competiția alături de Mihai Cosma, aka Necs. Mâine se vor decide competițiile de Best Trick și Highest Air.

În zona eco, participanții sunt invitați să folosească încărcătoarele cu panouri solare pentru telefoanele mobile, iar cei mai activi pot pedala pe bicicletele cu dinam pentru a-și încărca telefonul. Artiștii din festival sunt la rândul lor provocați la eco-duel: BATTLE OF THE BIKES va fi un concurs de viteză și rezistență pentru a vedea cine e cel mai „electric” dintre ei – respectiv, cine generează mai multă energie pedalând! Tot în zona ECO se poate câștiga și primul abonament la Electric Castle 2016, prin participarea la jocurile organizate pe tot parcursul weekendului.

Muzica electronică va suna cu totul altfel astăzi la ora 18:30, când orchestra simfonică Notes & Ties va cânta hit-uri, de la muzică de film până la piese PRODIGY, transpuse pentru orchestră. Urmează pe Boiler Stage Nouvelle Vague și britanicii DUB PISTOLS, care vor rămâne două zile la castel, fiindcă duminică ne oferă un DJ SET pe scena The Roots.

Una din cele mai așteptate trupe din festival evoluează diseară la ora 23 – RUDIMENTAL aduce la Electric Castle experiența unui spectacol live, într-o formula extinsă, în premieră pentru România.

Tot azi publicul are programată întâlnirea cu JAMES ZABIELA – experiența din 2013 la prima ediție a Electric Castle l-a impresionat atât de mult, încât și-a propus să revină – și nu oricum. Va fi o întreagă noapte marca „Born Electric”, label-ul pe care ZABIELA îl conduce. Alături de acest „clasic” al muzicii electronice vor fi doi dintre cei mai apropiați colaboratori, Ellen Allien și Breach, ca invitați speciali, și Cardopusher, parte a „Born Electric\”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.