Începe Jazz in the Park! Avem de dat câte două invitații la concertele lui Bogdan Vaida și Florin Niculescu de la Opera Maghiară

Cea de-a 3-a ediție a festivalului Jazz in the Park aduce muzica de calitate în Parcul Central al orașului, dar și în alte locații din oraș, începând de luni, 29 iunie, și până duminică, 5 iulie.

Evenimentul de deschidere al ediției de anul acesta Jazz in the Park va avea loc luni, 29 iunie, de la ora 20:30, la Colin’s Gastropub, restaurantul oficial al festivalului, iar accesul se face pe bază de invitație.

Programul oficial al evenimentului îl regăsiți în afișul de mai jos (click pentru mărire)

Program Jazz in the Park 2015(1)

eClujeanul.ro are de oferit două invității la concertele susținute de Bogdan Vaida (marți, 30 iunie, ora 20:00) și Florin Niculescu (joi, 2 iulie, ora 20:00) la Opera Maghiară, câte două per fiecare concert, pe care le oferim unor cititori fideli și amatori de jazz.

Lăsați un comentariu până duminică, 28 iunie, ora 23:59, la această postare, în care să ne specificați de ce vreți să mergeți la cele două concerte, iar noi vom alege cele mai interesante comentarii. Vă rugăm să comentați cu o adresa de email validă pentru a putea fi contactați în cazul în care veți câștiga. Invitațiile le veți putea ridica de la centrul de presă de la Colin’s Gastropub, pe strada Cardinal Iuliu Hossu nr. 32-33 (fostă Pavlov), lângă Parcul Central, de luni până duminică, între orele 12:00 și 20:00.

Cine este Bogdan Vaida?

Concertul „When Classic Meets Jazz” este o demonstrație a faptului că elementul improvizației există și în muzica clasică, nu doar în cea de jazz.

Veți audia compoziții de la J. Brahms, G. Enescu, W.A. Mozart și A. Skriabin, menite să combine elemente de romanță, folclor românesc, grandoare și armonii de jazz din filmele lui Humphrey Bogart. Bogdan Vaida vă va ghida prin acest melanj muzical nu doar prin interpretarea artistică, ci și printr-o serie de explicații care să stimuleze auditoriul să-și imagineze diverse momente sau contexte care ar putea fi descrise de muzica propusă.

Bogdan Vaida este un pianist clujean stabilit de mai bine de 10 ani în Freiburg, Germania. El a influențat nașterea proiectului Jazz in the Park și a contribuit la dezvoltarea conceptului festivalului de astăzi, iar în 30 iunie revine la Jazz in the Park cu un concert susținut pe scena Operei Maghiare.

Cine este Florin Niculescu?

Florin Niculescu la Jazz in the Park 2015 (1)

Unul dintre cei mai buni violoniști de jazz manouche (gypsy jazz) din lume, Florin Niculescu, este invitatul special al Jazz in the Park 2015, în cadrul căruia va susține primul său concert la Cluj-Napoca. Considerat succesorul lui Stephane Grappelli, Florin Niculescu este recunoscut pentru tehnica impresionantă, virtuozitate și sensibilitatea muzicală.

De origine romă, Florin Niculescu s-a născut la București în 1967, într-o familie de muzicieni – tatăl și unchiul său erau violoniști, mama–pianistă, iar sora sa – violoncelistă. Primele lecții de vioară le-a primit de la tatăl său, pentru ca la șase ani să devină elev al școlii de muzică „Dinu Lipatti” și ulterior elev premiant al Academiei de muzică „George Enescu”. În 1991 a plecat în Franța pentru a-și întâlni idolul, Stephane Grappelli, cu care s-a cunoscut în 1994, când Grappelli i-a propus să înregistreze un album împreună. În 2001 i s-a alăturat lui Bireli Lagrene în „Gypsy Project”, cuplul fiind considerat urmașul muzical al lui Django Reinhardt și Stephane Grappelli. Discografia sa include cinci albume și a colaborat cu muzicieni precum Jimmy Rosenberg, Babik Reinhardt (fiul lui Django Reinhardt), Jon Larsen, George Benson, Angela Gheorghiu, precum și cu interpreți pop: Charles Aznavour, Patricia Kaas, Patrick Bruel, Johnny Hallyday și Henri Salvador.

Scenele festivalului vor fi amplasate în Parcul Central, Plaja Grigorescu, Colin’s Gastropub și Opera Maghiară. Vor cânta la Jazz in the Park 2015, pe scene în aer liber și cu acces gratuit: N.O.H.A, Zoe Rahman Trio, Balako, Tango with Lions, Hilde Louise Asbjørnsen, Barabás Lőrinc Quartet, Sebastian Spanache Trio, Jazzybirds, Lucia, EYOT, Blazzaj, Exit Oz, Koszika and The Hot Shots, Tiptil, Mice on the Run, Jazú, The Rank & Fashion și Nuages Quartet.

Accesul la concertele de la Opera Maghiară se va putea face doar pe bază de bilet. 50 lei la concertul violonistului Florin Niculescu și invitații săi (2 iulie), respectiv 20 lei la concertul pianistului Bogdan Vaida (30 iunie). Biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete a Operei Maghiare, Agenția Teatrului Național și Casa de Bilete din Iulius Mall și online de pe biletmaster.ro

2 thoughts on “Începe Jazz in the Park! Avem de dat câte două invitații la concertele lui Bogdan Vaida și Florin Niculescu de la Opera Maghiară

  1. As fi puternic impresionat sa intru în posesia acestor invitații și sa am ocazia sa particip la un eveniment minunat alături de prietena mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.