Studenții clujeni vor avea un abonament cu 120 de călătorii pe toate liniile în loc de clasicul abonament pe două linii. Sunteți de acord?

Primăria Cluj-Napoca alături de Compania de Transport Public propun simplificarea și îmbunătățirea politicii locale de acordare a abonamentelor subvenționate pentru studenți, prin înlocuirea abonamentului pe două linii de transport în comun cu un abonament care include un număr de 120 de călătorii pe lună, indiferent de linia pe care sunt utilizate.

Obiectivul municipalității este încurajarea studenților să utilizeze transportul în comun și totodată, de a reduce utilizarea mașinii personale ca modalitate de mobilitate în oraș.

De asemenea, acest proiect este un semn de recunoaștere al locului și rolului pe care studenții îl au în ecosistemul de dezvoltare al orașului nostru. Personalul calificat, bine pregătit reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive ale Clujului.

Astfel, din luna martie, abonamentele pentru studenți subvenționate pe două linii de transport în comun vor fi înlocuite cu abonamente de 120 de călătorii pe lună. Conform propunerii publicate astăzi pe website-ul Primăriei Cluj-Napoca, o călătorie este valabilă o oră, indiferent de numărul mijloacelor de transport utilizate.

Proiectul are la bază rezultatele analizelor Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca realizate prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) și Divizia de inovare (Centrul Cultural Clujean), în colaborare cu CTP – Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Acest tip de măsuri vine în completarea investițiilor realizate de municipalitate și CTP Cluj-Napoca pentru modernizarea flotei de transport public, atingerea obiectivului de a avea un oraș cu transport public 100% electric, ecologic, dar și a unor măsuri precum benzi dedicate transportului în comun, optimizarea orarelor de transport, extinderea liniilor de transport în comun la nivelul municipiului și zonei metropolitane, introducerea și extinderea programului Autobuze școlare dedicate ș.a.

Pentru a putea beneficia de noile tipuri de abonament, studenții clujeni vor trebui să prezinte carnetul de student, respectiv adeverința vizată la zi şi unul din cele șase carduri speciale: StudCard, ISIC Student, Euro> 26 Student, OMNIPASS, A Card/A Kártya și City Card Student. Aceste carduri se eliberează cu titlu gratuit și oferă și alte facilități pentru studenți.

Proiectul poate fi consultat online aici.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003, iar etapa consultării publice pentru acest proiect are loc în perioada 15-29 ianuarie 2020.
Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: [email protected] sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Foto: arhiva http://fb.com/PrimariaClujNapocaRomania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.