Studenții și profesorii americani de la Universitatea din Delaware au vizitat Primăria Cluj-Napoca

O delegație de studenți și profesori de la Universitatea din Delaware au vizitat orașul Cluj-Napoca pentru un curs comun alături de studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB, vizitând și Primăria Cluj-Napoca, unde au fost primiți de primarul Emil Boc.

„Le-am prezentat studenților câteva direcții principale pe care orașul nostru le urmează pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, în special politicile publice de dezvoltare și eficientizare a transportului în comun (modernizarea continuă a flotei de transport, accentul pe mijloacele de transport nepoluante, benzi dedicate pentru transport în comun, autobuze școlare, facilități și gratuități oferite elevilor și studenților etc.), precum și încurajarea pietonilor, prin dezvoltarea de spații destinate acestora.

De asemenea, studenții au fost interesați de modul în care municipalitatea clujeană urmărește creșterea calității spațiilor publice din oraș – spre exemplu, organizarea de concursuri internaționale de soluții pentru revitalizarea spațiilor publice existente și pentru crearea altor spații noi, printre cele mai relevante astfel de concursuri numărându-se cele privind reamenajarea malurilor Someșului, a „Cetățuii” sau a Parcului Feroviarilor.

Totodată, am subliniat importanța Universităților în ecosistemul clujean. Studenții reprezintă unul dintre cele mai importante avantaje competitive ale Clujului – resursa umană capabilă, creativă, bine pregătită pentru a atrage investiții, pentru a genera inovare și pentru a răspunde provocărilor viitorului„, a declarat edilul Clujului.

Delegația Universității din Delaware a fost condusă de Dr. Arno Loessner și Dr. David Karas. Din partea FSPAC a fost prezent decanul facultății, Prof. Dr. Călin Hințea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.