STUDIU: Doza 3 de vaccin Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6%

Cea de-a treia doză de vaccin Pfizer/BioNTech a dovedit o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii, indică un studiu realizat în timp ce „varianta Delta a fost principala tulpină”.

O a treia doză de vaccin anti-COVID dezvoltat de alianţa Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii, potrivit unui studiu realizat de cele două laboratoare şi publicat joi, relatează AFP, citat de Agerpres.

Studiul clinic de fază 3, realizat în rândul a „10.000 de persoane cu vârsta peste 16 ani”, arată „o eficacitate relativă de 95,6%” şi „un profil de siguranţă favorabil”, se arată într-un comunicat.

„Este vorba despre primele rezultate de eficacitate ale unui studiu randomizat pentru un rapel cu vaccinul anti-COVID-19”, au spus cele două companii.

Acest studiu a fost realizat în timp ce „varianta Delta de coronavirus a fost principala tulpină” care a circulat în această perioadă.

Aceste rezultate demonstrează încă o dată utilitatea dozelor de rapel (booster) în eforturile noastre de a proteja populaţia împotriva acestei boli„, a declarat Albert Bourla, director general al Pfizer, citat în comunicat.

Vârsta medie a participanţilor la studiu a fost de aproximativ 53 de ani.

Aceste rezultate vor fi transmise autorităţilor de reglementare „cât mai curând posibil”, au adăugat cele două companii.

Mai multe ţări au autorizat deja administrarea unei doze de rapel împotriva COVID-19 pentru a creşte imunitatea persoanelor vaccinate, care pare să scadă după câteva luni, potrivit unor studii.

One thought on “STUDIU: Doza 3 de vaccin Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.