Polițiștii clujeni i-au informat pe clujeni cum să se ferească de hoții de buzunare din autobuze

Poliția clujeană a organizat o campanie de informare și prevenire a furturilor din buzunare în mijloacele de transport public sub numele „Păzește-ți spatele!”. Oamenii legii le-au prezentat călătorilor diverse situații în care pot deveni victimele hoților de buzunare, genți sau bagaje, în mijloacele de transport public.

Furturile din buzunare au loc în special în zonele aglomerate sau în mijloacele de transport public, iar neglijența victimelor este una dintre cauzele generatoare

În acest context, joi, 21 octombrie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au lansat o campanie de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului comise în mijloacele de transport în comun. Demersul este realizat în parteneriat cu reprezentanții Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Campania a început printr-o acțiune organizată în centrul orașului, într-una dintre cele mai tranzitate stații de bus din oraș, unde călătorilor le-au fost exemplificate diverse situații referitoare la ușurința cu care pot deveni victimele faptelor de furt din buzunare, genți sau bagaje, comise în mijloacele de transport public.

În cadrul proiectului au fost transmise recomandări destinate prevenirii furturilor, pentru responsabilizarea persoanelor și combatere a acestui tip de fapte, care sunt de cele mai multe ori spontane, acționându-se asupra a „ceea ce se găseşte” la locul şi momentul considerat oportun comiterii.

Pe toată perioada în care se desfășoară campania, în mijloacele de transport public sunt difuzate spoturi realizate pentru evidențierea celor mai uzitate moduri de operare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.