Sucurile din gama FIGO retrase din mai multe supermarketuri din cauza oxidului de etilenă

Două tipuri de băuturi răcoritoare au fost retrase din magazine Metro, Carrefour, Selgros, Penny, Cora și Kaufland din cauza oxidului de etilenă prezent într-un ingredient al materiilor prime utilizate.

„Compania Maspex Romania, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat. 

Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo.

Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilorşi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora„, indică un anunţ postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Daca aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să returnaţi, la magazinul de la care aţi cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menţionate în listă, până la data de 04.09.2021”, precizează compania.

LISTA cu loturile de suc retrase/rechemate în magazine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.