Suporterii Universităţii au „ocupat” din nou Clujul!

Nemulţumiţi de lipsa soluţiilor care să scoată clubul din impas şi provocaţi de o altă „strategie” a actualei conduceri, în urma căreia a fost anunţată o nouă mutare a echipei la Buzău de către Anamaria Prodan, „şepcile roşii” au ieşit, joi, în stradă pentru a trage un nou semnal de alarmă asupra destinului acestui club.

Puţin peste 1000 de suporteri ai Universităţii Cluj şi-au strigat din nou, în centrul oraşului, ataşamentul pentru culorile alb-negre. Mitingul a început în jurul orei 17, dar suporterii au pornit într-un marş organizat şi atent supravegheat de jandarmi abia după ora 18. Aceştia şi-au dat „întâlnire” pe Bulevardul Eroilor, locul obişnuit al fanilor, de unde au pornit spre Prefectură.

Acelaşi traseu urmat ca şi la celelalte mitinguri

Bulevardul 21 Decembrie, strada Memorandumului şi Casa de Cultură a Studenţilor a fost traseul parcurs de fani. Pe Memorandumului, aceştia au aprins trei fumigene în culorile tricolorului, lucru care a dus la reţinerea de către oamenii de ordine a trei fani. În faţa Primăriei a răsunat imnul „Slavă ţie, studenţie…” cântat de o mie de suflete alb-negre care au stat aşezate pe stradă, iar „Emil Boc, fă ceva, că aprindem Primăria” a fost îndemnul lor pentru edilul municipiului. Nu a fost uitat nici preşedintele Consiliului Judeţean, care a avut parte de acelaşi tratament din partea fanilor, „Uioreanu şi cu Boc, un ţăran şi-un dobitoc” le-au strigat suporterii celor doi.

Nu au fost incidente majore, dar câţiva fani au fost legitimaţi de jandarmi pe parcursul mitingului, unii fiind chiar duşi în duba Jandarmeriei, declanşând un val de huiduieli. „România, stat poliţienesc” a fost scandarea grupului de fani în urma acestor incidente.

Sisi şi Szolo au fost alături de fani

La protest au asistat şi mai mulţi angajaţi ai clubului, care şi-au dat demisia recent, dar şi cel poreclit „unicul căpitan”, Zsolt Szilagyi, alături de antrenorul cu portarii, Emil Szolomajer. Restul jucătorilor ar fi trebuit să fie prezenţi la miting aşa cum anunţaseră, dar conducerea a programat un test anti-doping în ultimul moment care i-a reţinut la Cluj Arena. Probabil că va rămâne un mister de ce Szilagyi nu a participat la testul anti-doping şi a venit la miting, în condiţiile îm care a jucat în acest sezon.

Reamintim faptul că mitingul suporterilor a fost organizat în urma revenirii Aneimaria Prodan la Universitatea, după ce aceasta a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte executiv, dar şi a deciziei acesteia din postura de viitor patron al echipei de a muta echipa la Buzău.

Pe B-dul 21 Decembrie 1989

În drum spre Prefectură

În faţa Primăriei

foto: Mihai Medan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.