Visul a devenit realitate: „U” Jolidon s-a calificat în grupele Champions League!

„U” Jolidon s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, după ce a izbutit o victorie dramatică, azi, pe teren propriu, cu scorul de 23-22, cu echipa rusă Rostov-Don. Handbalistele clujene vor evolua în grupa B a Ligii Campionilor, alături de Gyor, Krim Ljubljana şi Podravka Koprivnica şi vor debuta pe 14 octombrie, în deplasare, cu slovenele de la Krim.

Hora bucuriei pentru fetele de la „U” Jolidon! foto: citynews.ro

După câteva încercări nereuşite în anii precedenţi de a evolua în Liga Campionilor, elevele lui Gheorghe Covaciu şi-au îndeplinit visul de a juca în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, graţie unei victorii obţinută astăzi în faţa vicecampioanei Rusiei, Rostov-Don, cu scorul de 23-22, la finalul unui meci din categoria interzis cardiacilor. Tensiunea în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj creştea cu fiecare secundă care se scurgea pe tabela electronică, „studentele” au rezistat eroic pe finalul meciului, iar la final au încins hora bucuriei.

Cea mai eficientă jucătoare a clujencelor a fost Carmen Carteş (9 goluri), urmată de Mihaela Senocico (5 goluri), Dincă (4 goluri), Chintoan (3 goluri), Vădineanu şi Tivadar (ambele cu câte o reuşită).

Fetele de la „U” Jolidon au învins, ieri, echipa turcă Muratapasa, cu scorul de 34-26, iar ambele jocuri au contat pentru calificarea în grupa cu numărul 3 preliminară a Ligii Campionilor.

Handbalistele clujene vor juca într-o companie selectă în grupa B a Ligii Campionilor, cu finalista Champions League din sezonul trecut, Gyor ETO (Ungaria), Krim Ljubljana (Slovenia) şi Podravka Koprivnica (Croaţia).

„Sunt fericit, azi este o zi mare. Am reuşit ceea ce nu am putut realiza în anii precedenţi, o calificare în grupele celei mai importante competiţii intercluburi din lume. Pentru noi acesta este momentul de vârf, e fără îndoială cea mai importantă performanţă din istoria echipei.Le felicit pe fete, felicit acest public minunat şi promitem că vom face tot ce va ţine de noi ca să-i facem în continuare mândri de noi, chiar dacă urmează să jucăm într-o grupă teribil de grea”, a declarat antrenorul Gheorghe Covaciu la finalul meciului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.