Gala de decernare a premiilor Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” 2012!

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” şi-a premiat, sâmbătă seara, cele mai bune filme care au rulat în cele 9 zile de producţii cinematografice din peste 35 de ţări. Proiecţiile s-au desfăşurat în cele 6 locaţii ale festivalului, iar gala de decernare a premiilor „Comedy Cluj” 2012 a avut loc la Cinematograful „Florin Piersic” din Cluj-Napoca în prezenţa unui public numeros şi a unor invitaţii de seamă.

Juriul competiţiei de lungmetraj a fost format din Thom Palmen (producător de film, Suedia), Sebastian Stern (regizor, Germania), Declan Cassidy (regizor, Irlanda) şi Vivek Singhania (producător de film, Bollywood).

Cel mai bun film: pelicula chinezească „Chinese Take-Away/Un cuento chino”, producţie Argentina/Spania, 2011, în regia lui Sebastian Borenzstein;

• Cel mai Bun Regizor: Tanya Wexler pentru “Hysteria”;

• Cel mai Bun Scenariu: Dick Clement & Ian La Frenais & Simon Maxwell, pentru „Killing Bono” (Marea Bruitanie/Irlanda, 2011);

• Cel mai Bun Actor într-un Rol Principal: actriţa Ke Shi din „OZN în ochii ei/UFO in Her Eyes” (Germania/China, 2011), regia Xiaolu Guo.

Pentru competiţia dedicată filmelor de scurtmetraj, juriul a fost compus din bloggeri şi specialişti ai industriei cinematografice, iar premiul „Comedy Cluj” 2012 a fost acordat producţiei „Până când moartea ne va despărţi” (Argentina, 2012), regia Carolina Carrilo.

Premiul Publicului a fost acordat filmului „Tom Sawyer” (Germania, 2012), regia Hermine Huntgeburth.

Premiul de Excelenţă i-a fost acordat actorului şi regizorului Horaţiu Mălăele. Vizibil emoţionat, actorul a ţinut să mulţumească organizatorilor festivalului, dar şi publicului prezent în sală în stilul caracteristic:

„Mi-aduc acum aminte de o poveste cu doi oameni care merg la înmormântarea celui de-al treilea şi acolo cineva ţinea un necrolog. Spunea: Aici se află un om cinstit şi drept. Atunci unul dintre cei doi zice: Hai să plecăm, pentru că nu e al nostru!

Cred că nu merit eu această distincţie, ceea ce îmi aduce aminte de un proverb care spunea: Dacă cine trebuie nu e, e cine trebuie să nu fie!

Vă mulţumesc pentru că v-aţi gândit la acest premiu, vă mulţumesc pentru participare, vă mulţumesc foarte mult pentru că iată, coabităm. De obicei când ţi se dă un premiu de acest fel, ori eşti bănuit de o boală gravă pe care tu nu o ştii, ori vorba unui proverb islamic: «Ca să distrugi pe cineva trebuie mai întâi să-l iubeşti»”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.