INEDIT: Au fost inventate şosetele „anti-glonţ”!

Un absolvent al Academiei Americane a Forțelor Aeriene, care este şi antreprenor, a creat un tip de șosete ultra-rezistente, utilizând aceeși tehnologie cu ajutorul căreia se fabrică de obicei vestele antiglonț, scrie presa străină. Mai exact, acestea conțin kevlar, o poliamidă cu proprietăți mecanice deosebite, mai rezistentă decât oțelul.

Potrivit publicației britanice Daily Mail, Cameron Carter, în vârstă de 23 de ani, și-a denumit produsul „Socrates” și garantează că șosetele nu se vor rupe sau deteriora vreodată. Pentru finanțarea proiectului, tânărul a apelat la site-ul Kickstarter și deja aproape că a triplat suma pe care spera să o obțină, strângând până acum 28.000 de dolari. „Cei mai mulți oameni poartă șosete zilnic, dar continuă să cumpere produse slabe calitativ. Rupeți cercul vicios! Șosetele pe care le purtați trebuie să fie la fel de sofisticate ca dumneavoastră”, scrie Cameron pe site-ul firmei ce comercializează produsul.

Șosetele au fost realizate în mare parte dintr-o țesătură pe bază de lycra (care împiedică alunecarea de pe picior) și au două porțiuni întărite, din kevlar (în zona călcâiului și a vârfului degetelor). Șosetele sunt vândute pe internet cu prețul de 25 de dolari pentru două perechi și urmează să fie livrate cumpărătorilor la sfârșitul acestei luni, după ce se încheie strângerea de fonduri de pe Kickstarter. Până acum aproximativ 700 de persoane s-au înscris pentru a achiziționa produsul. Întrucât modelul scos la vânzare este unul bărbătesc, compania producătoare plănuiește să extindă producția și către modele pentru femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.