Sut de tineri au luat parte la ediția a 13-a a Nocturnei Bibliotecilor, la sediul Bibliotecii „Octavian Goga”

Ediția a XIII-a a evenimentului cultural anual „Nocturna Bibliotecilor” s-a desfășurat sub sloganul Share location @ BIBLIOTECĂ, în data de 1 octombrie, la sediul central al bibliotecii, de la ora 18:00 la 22:00.

Organizat la nivel național de către Asociaţia Națională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), la care au participat biblioteci publice din România și Republica Moldova, evenimentul a dorit să ofere oportunitatea publicului clujean de a experimenta activități inedite la bibliotecă și de a petrece o seară agreabilă în universul aparte al cărții și culturii de calitate.

Seara a debutat cu activități pentru întreaga familie:

– Portativul veseliei – miniconcert susținut de elevi ai Școlii Gimnaziale „Augustin Bena” ai Liceului de Muzică „Sigismund Toduță”, coordonați de prof. Mihaela Damian și ai Colegiului Național „Gheorghe Șincai”

– Ora jocurilor în familie, la Sala Multiculturală;

– Ora poveștilor – lecturare de povești pentru preșcolari și școlari mici;

– Înapoi în copilărie! – vizionarea în familie a diafilmului „Croitorașul cel viteaz”. Ideea proiectării diafilmului a fost de a le arăta copiilor modul de expunere, cadru cu cadru în care se urmăreau poveștile pe vremea bunicilor.

– Atelier de creație manuală pentru întreaga familie.

Pentru copiii vorbitori de limba engleză s-au organizat activitățile: „Seasons’ Stories” și „Storytelling Hour On-line”, desfășurate la American Corner.

Adolescenții au avut posibilitatea de a participa la activități diverse: atelier de creativitate, vânătoare de comori și karaoke night. Vânătoarea de comori a fost foarte dinamică, contra cronometru participanții au fost nevoiți să descopere indiciile ascunse între filele cărților din diferite secții ale bibliotecii.

Adulții au fost invitați la o degustare de cărți la Bookstorante, în foaierul bibliotecii, la o provocare literar-muzicală cu titlul Ascultă melodia și asociaz-o cu o carte!, la un atelier de colorat semne de carte, la un Blind date with a book, la două vizionări de film: Șatra (dedicată, în special, refugiaților ucraineni) și Regina și la expoziția Omagiu tovarășului – propagandă și controlul gândirii în perioada comunistă – cu documente din fondul compartimentului Colecții speciale, memorie și cunoaștere locală.

Pe parcursul întregii seri au fost oferite cărți în dar din donațiile bibliotecii, s-au făcut înscrieri gratuite la bibliotecă și s-au împrumutat documente.

A fost o seară sub semnul diversității, creativității la care au luat parte cca. 300 de clujeni, dintre care 75 au beneficiat de înscriere gratuită, ceea ce le oferă acces la serviciile oferite de secțiile și fialele bibliotecii pentru o perioadă de 5 ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.