Sute de reclamatii au venit la Politia Locala din cauza Festivalului MIORITMIC

Mai multi clujeni din cartierele Dâmbul Rotund, Gruia, Grigorescu şi Baciu au inrosit liniile telefonice la Politia Locala din cauza deranjului produs de festivalul de muzica electronica „MIORITIC”, care a avut loc in acest weekend in padurea Hoia.

festival

Iata cateva dintre mesajele clujenilor nemultumiti.

„Vă rog frumos să-mi spuneţi dacă este legal să autorizaţi cu program non-stop festivalul de muzică electronică de la Hoia, ştiind (cu siguranţa de anul trecut) că deranjează un cartier întreg, Dâmbul Rotund. Două zile şi două nopţi întregi nedormite, chiar nu mai putem suporta! Se aud başii, atât de tare, încât cu tot calmul care am încercat să mi-l pastrez, nu mai putem. Ce să facem? Să plecăm de acasă ca alţii să se poată distra? Va rog să ţineţi cont şi pe viitor să respectaţi un program decent, maxim ora 24, sau să-l relocaţi în altă parte unde nu deranjează liniştea publică.”

„Sper din tot sufletul că vă puteţi odihni, pentru că noi cei care locuim în cartierul Dâmbul Rotund – din câte ştiu şi noi contribuim la salariul dumneavoastră plătind taxe – nu o putem face. Este a doua noapte de coşmar, în care suntem obligaţi să ascultam başii „tinerilor care se distrează ” în zona muzeului etnografic al Transilvaniei secţia în aer liber – dacă asta o fi distracţie. Distracţie pentru unii dar şi respect pentru ceilalţi care nu vor decât să se odihnească. Dacă astfel de manifestaţii sunt dorite mutaţi-le la o distanţă care să asigure şi confortul acustic al celor care nu gustă astfel de evenimemte, ci doresc doar să se odihnească în propriile case şi nu să se streseze. Astfel de evenimente în care pe durata nopţii să se depaşească limitele admise pentru zgomot trebuie sa se desfaşoare la o distanţă care să asigure confortul acustic al locuitorilor care pot sa fie afectaţi. Unde este respectarea liniştii publice pe care în calitate de primar aveţi datoria să o asiguraţi tuturor cetăţenilor , inclusiv celor din Dâmbul Rotund. Prin aprobarea unor astfel de manifestatii, prin care interesele legitime ale cetaternilor la liniste, în propria casa nu sunt apărate de dvs în calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca va descalifica ca şi manager al urbei. Va doresc noapte bună oriunde v-aţi afla.”

„Stăm în Dâmbul Rotund, tineri de 30 de ani şi lucrând zilnic 8-10 ore avem nevoia ca acasă, mai ales la sfârşitul săptămânii să avem liniştea noastră, sa ne putem odihni. Evenimentele din Hoia, festivalele acestea „frumoase” zguduie tot cartierul, zi şi noapte. Anul trecut am sunat la poliţia locală, crezând ca un vecin face chef, cand răspunsul a fost: e Festivalul Delahoia, eveniment acceptat de Primaria Cluj-Napoca, ne pare rau sunteţi a suteasiceva care suna, nu avem nimic ce sa facem. De când e mai important ca tinerii, studentii să chefuiască toată ziua şi noaptea, iar oamenii muncitori, platitori de taxe să fie nevoiţi să auda basul de la muzica de mai multe ori pe an, neputând dormi? De ieri, de la ora 22.00 pana acum (11 octombrie, sambata, ora 09.30), fără oprire se aude basul muzicii de la eveniment.”

„Faptul că sunt cartiere întregi care nu se pot odihni noaptea în weekend nu va deranjează? Desigur ma refer la evenimentul din zona Hoia care e non stop de vineri seara incontinuu. V-as pofti la faţa locului petru a trăi amploarea!! (…) Parcă era o regulă în trecut ca evenimente de genul acesta sa nu se desfăşoare dupa ora 22. Nu mai e valabilă regula??? Mi-e ruşine să spun ca sunt clujean şi să trebuiască să explic situaţia musafirilor sau copiilor mei! Va doresc noapte bună în continuare. Noi sigur nu avem.”

„Deci cum dumnezeu ati crezut ca este o idee bună din cauza unor tineri să ţineţi trezi 3 cartiere întregi? Data viitoare să mutaţi naibii festivalele de genul asta altundeva ca un om normal la cap să poată să se pregatească pentru o săptamână de lucru să nu mai zic de faptul ca chiar nu v-aţi gândit deloc la copii de sub un an care trebuie să doarma şi la liniştea de care un cartier are nevoie”.

In urma apelurilor, cativa agenti de la Politia Locala s-au deplasat la fata locului si i-au somat pe organizatori sa dea muzica mai incet.

foto: Vlad Cupsa (clujlife.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.